A Netflix megfilmesíti a kultikus BioShock játékot

A Vaják és az Arcane után nem egy újabb fantasy következik, hanem a Verne-regények rémálomverziója.

A Witcher és az League of Legends után újabb kultikus videójátékot adaptál a Netflix. A BioSchock filmváltozata a 2K Games és a Take-Two Interactive fejlesztőstúdiókkal együttműködve készül, ám a népszerű streaming platform egyelőre nem nevezett meg sem rendezőt, sem forgatókönyvírót, de még a főszereplők kiléte is igencsak kérdéses.

A film alapját a 2007-ben megjelent BioSchock nevű FPS-akciójáték képezi.

A több milliós példányban eladott, több folytatást is megélt kultjáték egy Rapture nevű omladozó víz alatti várost mutatott be, amelynek számos lakója függő, és olyan génjavító szérumokat használ, amelyek természetfeletti erőt képesek adni.

Odalent azonban mindenki retteg a játék emblematikus lényeit jelentő kreatúráktól, a nehéz búvárruhájukkal összenőtt, mutálódott emberektől, a Big Daddyktől, illetve a védelmük alatt álló furcsa és ijesztő kislányoktól, a Little Sisterektől. Ebbe a bizarr, feje tetejére állított, mégis ijesztően szép Jules Verne-világba csöppen bele az 1960-as években a játék főhőse, Jack, aki egy Atlanti-óceán feletti, titokzatos repülőgép-szerencsétlenség egyetlen túlélője.


A minden idők egyik legjobb játékának kikiáltott BioShockot két folytatás, a BioShock 2 és a BioShock Infinite követte, amelyek a kritikusok szerint mindvégig kiválóan egyesítették magukban az akciót, a sci-fit és a horrort. A siker láttán Hollywood természetesen már korábban is bejelentkezett: 2009-ben tervben volt egy élőszereplős BioShock-adaptáció, amit Gore Verbinski, A Karib-tenger kalózai-filmek atyja rendezett volna. Csakhogy akkor a Universal stúdió végül a 200 millió dollárosra tervezett költségvetés és az R korhatár-besorolás miatt végül leszavazta az ötletet.

 

(via NME.com & The Hollywood Reporter)