A Netflix új sci-fije már a konyhában van

A The Kitchen bekerült a globális és a magyar nézettségi toplistába is. A kritikusok szeretik, a nézők kevésbé.

Január 19-én debütált a Netflixen az Oscar-díjas Daniel Kaluuya első rendezése, és rögtön fel is került a streamingszolgáltató globális top 10-es listájára.

A The Kitchen című sci-fi, amelyet a színész Kibwe Tavaresszel közösen rendezett, egy disztópikus jövőbeli Londonban játszódik, főszerepben a The Kitchen nevű közösséggel, amely olyan emberekből áll, akik nem hajlandóak elhagyni az otthonukat, miután a szociális lakásokat felszámolják. A központi karakter Izi, akinek az élete még tovább bonyolódik, amikor szárnyai alá veszi Benjit, a korát meghazudtolóan intelligens fiatal fiút.

Forrás: Netflix

 

A disztópikus sci-fi jelenleg a harmadik legnépszerűbb film a Netfixen 10,2 millió órányi megtekintéssel, és csak A légi csibészek és A Tarzan legendája előzi meg. A magyar Netflixen is sikerült bekerülnie a top 3-ba.

A Netflix legutóbbi sci-fijéhez, a Rebel Moonhoz képest a The Kitchen sokkal jobban szerepel a kritikusok körében. A Rotten Tomatoes-on jelenleg 86%-os értékelésen áll, és az ítészek többnyire dicsérik Kaluuya rendezői debütálását, illetve a film elegáns stílusa mellett a releváns témát és az átgondolt társadalmi kommentárt is kiemelik.

A nézői visszhang ennél kicsit vegyesebb, a film közönségpontszáma a Rotten Tomatoes-on például mindössze 49%. Az IMDb felhasználói értékelésének pontszáma is meglehetősen alacsony, 10-ből 5 pont. A nézők egy része a film lassúságát és azt nehezményezi, hogy nem hajlandó egyszerű válaszokat adni.

Via: Screenrant