A Sárkányok háza színésznője magyarázatot adott a 9. rész csalódást keltő végére

Rhaenys-nek lehetősége lett volna megelőzni a háborút, mégsem tette. Megvan rá a magyarázat.

A Sárkányok háza 9. részének zárójelentésben, mivel a 8. epizód végén félrement a haldokló Viserys üzenete a jóslatról, Alicent a fiát, Aegont ülteti a trónra, miután egy alapos hajtóvadászat után sikerül előkeríteni. Közben Viserys nővére, Rhaenys megpróbál meglógni Királyvárból, de végül a koronázásra összecsődített tömeg magával sodorja. Végül sárkányháton robban ki a padló alól, hogy befenyítse az újdonsült uralkodót és családját. Ám

a nézők közül sokan értetlenül álltak az előtt, miért nem adta ki a “Dracarys” parancsot,

így elpusztítva Aegont és az egész Hightower családot. Ehelyett a sárkány csak ordít egyet, és Rhaenys elrepül vele.

“Még mindig nem értem, miért tette ezt Rhaenys az epizód végén. [...] Hány ártatlan ember fog most elhullani abban a háborúban, amelyet egyetlen paranccsal meg tudott volna akadályozni? Úgy érzem, ennek a sorozatnak grandiózus jelenetekre van szüksége a lezáráshoz” - tweetelte Alan Sepinwall író. 

A legtöbb rajongó szerint nincs értelme annak, amit Rhaenys tett, ám többen is felhívják a figyelmet arra, hogy ha kiadta volna a “Dracarys” parancsot, az unokaöccsét és az unokahúgát is megöli. 

Forrás: HBO Max

 

A vita végére végül a Rhaenys-t alakító színésznő, Eve Best tett pontot, aki az Entertainment Weeklynek azt mondta az ominózus jelentről: “Ez egy olyan pillanat, amikor Rhaenys a legnagyobb és legkegyesebb uralkodónak mutatja magát.

Bármilyen furcsa, ez a megbocsátás pillanata,

hiszen ő szinte már már mindent elveszített, mégis azt teszi, ami helyes: nem pusztít, és ettől még erősebbé válik”. Best azt is kiemeli, hogy karaktere meglátja Alicentben az anyát – aki azonnal védelmébe veszi fiát, Aegont –, és ezt tiszteli benne.

Miközben mindenki az évad utolsó epizódját várja, a Criston Cole-t alakító színész, Fabien Frankel Insta-sztoriban osztott meg egy jópofa mémet arra reagálva, hogy mennyire nem szeretik a nézők a karakterét. 

“Ez a férfi a legkellemetlenebb ribanc kurva, akivel valaha találkoztam. NE BÍZZ BENNE. Egy ocsmány ringyó!” - írta a színész a karakterét ábrázoló kép fölé.

A színész nemrég a New York Times-nak nyilatkozott arról, hogy Criston szerelmes-e még Rhaenyrába: “Az első szerelem az az első szerelem. Szerintem nem múlik el a szeretet az iránt, akibe először beleszeretsz. Szóval igen, mindig is szeretni fogja Rhaenyrát. Ez egy romantikus érzelem lenne - ha nem volna Criston egy gyilkos féreg”.


A Sárkányok háza első évadjának záró epizódja október 24-én, hétfőn érkezik az HBO Max-ra.


(via The Independent, UPROXX)