A Sárkányok házában mindenki fattyú egy teória szerint

Könnyen lehet, hogy testvérek közt szerelmi háromszög alakult ki.

Az HBO tavalyi nagy dobása, a Sárkányok háza megnyerte a Golden Globe-ot a televíziós dráma kategóriájában, ennek örömére elevenítsünk fel egy olyan teóriát, amelynek még lehet jelentősége a következő évadban.

A sorozat fő konfliktusa az utódlás kérdése körül bonyolódik, Viserys király a lányát, Rhaenyrát jelölte ki utódjának, amit a felesége természetesen nehezményez. A király halála után Alicent azzal a felkiáltással ragadja magához a hatalmat, és teszi meg az új uralkodónak elsőszülött fiát, Aegont, hogy Rhaenyra gyerekei amúgy is fattyak. Amiben igaza is van, az apa ugyanis nem a hercegnő férje, Laenor Velaryon, hanem a szeretője, Harwin Strong.

Vannak azonban arra utaló jelek, hogy az új király, Aegon gyereki sem a sajátjai, az igazi apa pedig a testvére, Aemond. És mivel a felesége egyben a húga is, egy lehetséges testvérszerelmi-háromszögről beszélhetünk.

A Targaryenek történelmében gyakran előfordulnak hasonló vérfertőző viszonyok, így nem is olyan elrugaszkodott az a gondolat, hogy Aegon, Helaena és Aemond is ebben a cipőben járnak. Nagyon úgy tűnik, hogy Helaena közelebb áll Aemondhoz, mint a férjéhez, és ez az érzés kölcsönös. A 7. epizódban például, amikor az ifjú Aegon (Ty Tennant) arról panaszkodik Aemondnak (Leo Ashton), hogy feleségül kell vennie a húgát (Evie Allen), Aemond úgy reagál, hogy ő megtenné szívesen, ha az anyja őt jelölte ki volna erre a feladatra.

Aegont ráadásul látványosan nem érdekli a családja, inkább cselédeket erőszakol és a város kétes hírű bordélyaiban múlatja az időt. Helaena nem is érzi jól magát a kapcsolatban, a 8. epizódban a pohárköszöntőjében azt mondja, hogy „a házasság többnyire azt jelenti, hogy a férjed nem vesz tudomást rólad, kivéve, amikor részeg".

Forrás: HBO Max

 

Árulkodó jel az is, hogy amikor Jacaerys Velaryon (Harry Collett) felkéri egy táncra Helaenát, Aemondot jobban zavarja a dolog, mint Aegont. Vagy amikor Rhaenys (Eve Best) a sárkányával fenyegeti a családot, Aemond az, aki Helaenát védi a saját testével.

Az elmélet talán legkomolyabb "bizonyítéka" a 9. epizódban van, amikor Alicent megpróbálja előkeríteni a városban tivornyázó Aegont. Az "apa" szót használja, Helaena gyermeke pedig erre valami olyasmit mond, amit „Aemond”-ként is lehet érteni.

Ennek azért van jelentősége, mert ha Aegonnal bármi történne, akkor a fia lenne a trón következő várományosa. Kivéve, ha kiderülne, hogy nemcsak Rhaenyra gyerekei, de ironikus módon a nagy rivális Alicent unokái is fattyak. Más kérdés, hogy amíg Rhaenyra utódain messziről látszik (a hajszínük miatt), hogy más az apjuk, az Aegon család esetében nehezen derülhetne ki a turpisság.

Via: Collider