A Sárkányok házának is van már „ottfelejtett kávéspohár”-bakija

A történet előre ugrott egy kicsit az időben, csakhogy Viserys király bizonyos testrészéről csúnyán elfeledkeztek a trükkmesterek.

2019-ben valósággal felrobbantotta az internetet a kávéspohár-gate néven elhíresült Trónok harca-baki, amikor is egy papírpohárnyi latte került be rejtélyes okokból a (különben amúgy csapnivaló) 8. évad 4. részének lakomajelenetébe:

Forrás: HBO

 

A Trónok harca új előzménysorozata, a Sárkányok háza ugyan még csak a 3. epizódjánál jár (a kritikánk itt olvasható), de nem is kellett olyan sok idő ahhoz, hogy itt is ráleljenek egy súlyos bakira az epizódokat kockáról kockára kimerevítő fanatikus rajongók, és az eset futótűzként terjedjen szét a világhálón. No de mi volt ez az aprócska hiba a 3. részben?

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

A hibát természetesen most is sasszemű rajongók vették észre, nem sokkal a legújabb epizód vasárnap esti, szeptember 4-i amerikai premierje után. Természetesen a közösségi médiában azonnal megosztották a felfedezésüket. Azt ugyebár már tudták eddig is a nézők, hogy Viserys Targaryen király (Paddy Considine) kezét egy súlyos kór támadta meg – láthattuk is korábban, ahogy egy tálnyi csontkukacba fúrja az ujjait, hogy a tekergődző kis ocsmányságok lerágják a kezéről az elüszkösödött húst. A 3. epizód kezdetére azonban, amely két évvel a 2. rész után játszódik, a király fertőzése már annyira súlyossá vált, hogy Viserys két ujját is elvesztette.

Egy későbbi jelenetben viszont, ahol Viserys épp levelet küld az öccsének Sárkánykőre, Paddy Considine egy zöld kesztyűt visel az elvileg hiányzó két ujján. A produkciós stáb valószínűleg azért bújtatta bele egy ilyen ruhadarabba a király kezét, hogy leegyszerűsítse az utómunka csapat számára a két ujj CGI-vel történő eltávolítását – csakhogy ez a fázis az internetet elárasztó képek tanúsága szerint végül valahogy kimaradt!

A Twitter-felhasználók természetesen azonnal viccet csináltak a látottakból. Az egyikük például így élcelődött a megmaradt ujjakon:

A CGI-csapat annyira a sárkányokra koncentrált, hogy megfeledkeztek az apró részletekről.

Egy másik twitterező pedig megnyugodva ezt írta:

Már azt hittem, megbolondultam, köszönöm!

(via The Independent)