A Squid Game rendezője még a sorozatánál is erőszakosabb tartalommal készül

Hwang Dong-hyuk K.O. Club munkacímmel egy Killing Old People Club című produkciót fejleszt, Umberto Eco regénye alapján.

Az alkotó egyelőre ott tart, hogy már megírt egy 25 oldalas treatmentet, de már most biztos benne, hogy „újabb ellentmondásos mű” kerül majd ki a kezei közül. „Erőszakosabb lesz, mint a Nyerd meg az életed” – ígérte Hwang, aki azt is elárulta, hogy minden bizonnyal bujkálnia kell majd az idős emberek elől (a készülő film ugyanis a cím alapján egy olyan klubról szól, melynek tagjai öregembereket ölnek).

De azoknak sincs semmi okuk az aggodalomra, akik inkább a Squid Game második évadát néznék már inkább az alkotótól, hiszen

Hwang jelenlegi tervei szerint először visszatér hazájába, Dél-Koreába, hogy megírja a széria folytatását. Azt reméli, hogy a sorozat 2024 végén már streamelhető lesz a Netflixen.
Hwang Dong-hyuk (jobbról a második) sorozata három sztárjával. Forrás: Jon Kopaloff / FilmMagic


Hwang Dong-hyuk eddig aktívan részt vett az amerikai díjszezonban, a Nyerd meg az életed ugyanis több jelöléssel és díjjal is büszkélkedhetett (nagyot mentek például a Screen Actors Guild Awardson). Saját bevallása szerint azonban legnagyobb dicséretként mégis azt könyvelte el, hogy Steven Spielberg azt mondta neki, hogy el akarja lopni az agyát.

„»Három nap alatt ledaráltam a sorozatod, és most el akarom lopni az agyad!«,

mondta nekem Spielberg, és ez a legnagyobb bók, amit életemben kaptam, mert ő a hősöm. Az ő filmjeit nézve nőttem fel” – mondta Hwang, aki remélhetőleg új projektjét hamarabb el tudja majd adni, mint a Squid Game-et, azt ugyanis necces témája miatt több mint tíz évig nem sikerült neki.


(via Variety)