A Vaják tévésorozat 2. évadában kiküszöbölik az 1. évad egyik legnagyobb hibáját

Jobban megismerjük Ríviai Geralt múltját, és nem lesz annyi követhetetlen ugrálás az idősíkok között.

Tavaly december óta világszerte nagy népszerűségnek örvend a Witcher-regények és videojátékok alapján készült Vaják tévésorozat (Magyarországon is ott volt egy időben a Netflix TOP10-es listáján). 2021-ben jön a széria második évada, amiben a készítők azt ígérik, kiküszöbölik majd azt a hibát, ami sokakat zavart az első évadban. Nevezetesen azt, hogy ez a feldolgozás így elsőre túl tömény volt az átlagnézőnek a sok időben ide-oda ugrálással. Nem igazán derült ki, ki a csuda Henry Cavill karaktere, Ríviai Geralt, egyszerűen csak jöttek sorban mindenféle események és szereplők, akiket a könyvek és játékok szerelmesei már ismertek, minden más fantasy rajongó meg csak pislogott, hogy most mi is van, mit látott az imént...

Forrás: Netflix

 

A széria showrunnere, Lauren Schmidt Hissrich a The Wrap magazinnak adott interjújában beszélt erről:

Nyilvánvaló, hogy ez [a több idősík] volt az első évad egyik legmegosztóbb része, én magam nem is számítottam arra, hogy ennyire vitatott dolog lesz. De meg tudom védeni: ez is egyfajta történetmesélés. Nagyszerű dolog, hogy az összes karakterünk útja keresztezi egymást. A 2. évadban már látni fogjuk, hogy minden szereplő ugyanazon az idővonalon mozog. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a történetet bölcsen vigyük előre, és kissé más módon játsszunk az idővel. Flashbacke-ek és flashforwardok [visszatekintések és előretekintések] lesznek, mert az időt teljesen más módon kell integrálnunk, mint ahogyan azt az első évadban tettük.

A második évadban több vajákot is meg fogunk ismerni. Többek között Geralt mesterét, Vesemirt is, akit az ismert dán színész, Kim Bodnia (A híd, Megszállottak viadala) fog alakítani. Tőle tanulta meg a mágiával létrehozott, világjáró, marcona szörnyvadász a mestersége alapjait.

Nagyon fontos számunkra, hogy Geraltot visszavigyük a gyökereihez, és egyfajta tanulási folyamat útján megmutassuk, honnan jött, mi a személyes története, és kik jelentik számára a családot.

(via The Independent)