A „valódi” Squid Game versenyzői állítólag maradandó sérüléseket szenvedtek

A Netlfix népszerű sorozata alapján készült reality játékosai perrel fenyegetik a streamszolgáltatót.

Nemrég mutatták be a Netflixen a Squid Game saját gyártású reality változatát, de máris úgy néz ki, hogy komoly per elé nézhet a streamszolgáltató. A Nyerd meg az életed: A kihívás címen futó műsor két játékosa ugyanis azt állítja, hogy komoly sérüléseket szenvedtek a játék során.

A  személyi sérülésekkel foglakozó brit ügyvédi iroda, az Express Solicitors képviseli azt a két, magát meg nem nevező személyt, aki

állítólag hipotermiát (kihűlést) és idegkárosodást szenvedett a játék során.

Elmondásuk szerint a nyitójáték, a „Piros lámpa, zöld lámpa” közben történt mindez, amikor a hatalmas robotbaba figyelmét kellett kicselezni. Ennek során hosszú ideig kellett mozdulatlanul maradni, ám mindezt egy kifejezetten hideg időszakban forgatták, Angliában. Miként az Express Solicitors vezérigazgatója, Daniel Slade mondta:

„A versenyzők azt hitték, hogy valami szórakoztató dologban vesznek részt, és nem arra számítottak, hogy szenvedni fognak. Maradandó sérüléseket szenvedtek, miután fájdalmas stresszhelyzetben, hidegben voltak kénytelenek tölteni az időt.”

Kritikánk a műsorról

Totál erkölcstelen, mégis lehetetlen leállni vele

A nem hivatalos és befuccsolt Squid Game-realityk után végre elindult a Netflixen a rekord pénznyereménnyel kecsegtető hivatalos verzió. Kritika a Nyerd meg az életed: A kihívás című vetélkedőről.

Tovább

 

A műsor szóvivője azt mondta:

„A Nyerd meg az életed: A kihívás egyetlen versenyzője se nyújtott be eddig keresetet. Nagyon komolyan vesszük a versenyzőink egészségi állapotát.”

A Netflix jelentése szerint a 456 versenyzőből összesen három szorult orvosi ellátásra a játék során.

 

(via Deadline)