Akkora csavar van az új Star Wars-sorozatban, ami A Mandalóriig nyúlik vissza - csak senki nem vette észre

Az Ahsoka magyarázatot adhat Thrawn főadmirális eltűnésére.

A Disney+-on látható új Star Wars-széria, az Ahsoka legnagyobb fordulata Thrawn főadmirálist érinti, de ezt igazából már korábban, A Mandalóri harmadik évadéban megpendítették. Thrawn a Star Wars: Lázadók végén tűnt el, miután az ifjú Jedi, Ezra Bridger elrabolta őt a purrgil néven ismert lények segítségével. Eleinte azt hitték, hogy Ezra és Thrawn egyszerűen eltűntek a galaxisban, a Külső peremen túl, az Ismeretlen régiókban. Ám az Ahsoka című sorozatból most úgy tűnik, Thrawn (és feltehetően Ezra is) sokkal, de sokkal messzebb van.

 

A feltételezés az, hogy Thrawn nem a Star Wars elsődleges galaxisában, hanem egy teljesen másik galaxisban van.

Morgan Elsbeth, egy másik hadvezért, aki reméli, hogy megtalálja Thrawnt, egy csillagtérképet birtokol, amely a „Peridea felé vezető utat” mutatja. Baylan Skoll, az egykori Jedi, aki most zsoldos, úgy véli, hogy Peridea csak a mesékben létezik, ám Morgan hisz a létezésében. Ez az információ alaposan megkavarja a Star Wars-univerzumot, ami mindig is egyetlen galaxisra koncentrált. Ezt talán csak Moff Gideon látta előre.

 

Moff Gideon ügynökei az egész galaxisban nem találták nyomát Thrawnnak

Bár nem biztos, hogy Gideon tisztában volt Thrawn hollétével, de utalt arra, hogy a főadmirálist talán nem is olyan könnyű megtalálni. A Mandalóri 3. évadának utolsó előtti epizódjában (7. rész, 28. fejezet) Gideon részt vesz a Birodalmi Árnyéktanács ülésén, ahol a galaxisban szétszóródott birodalmi vezetőkkel vitatják meg a további teendőket. A megbeszélés során Thrawnt a Birodalom egyetlen reménységének nevezik, és azt mondják, hogy a főadmirális visszatérése elengedhetetlen feltétele annak, hogy a Birodalom megmaradjon. Gideon ekkor azt mondja:

„A galaxis egyik végétől a másikig hallom a suttogásokat, de Thrawnról semmit se hallottam.”
Forrás: Disney+

 

Ez a kijelentés arra utalhat, hogy Thrawn nem tartózkodik az eddig ismert, elsődleges Star Wars-galaxisban.

Valószínű, hogy ez a mondat nem csak véletlen egybeesés, hanem tényleg azt jelenti, hogy a főadmirális egy másik galaxisban van, hiszen Dave Filoni mindkét sorozat készítésében részt vett.

Mindez azt is bizonyítja, hogy még az Árnyéktanácson belül is titkolóznak a birodalmi vezetők, abban bízva, hogy idővel visszaszerezhetik egykori hatalmukat. Az Árnyáktanács jelentéből az is kiderül, hogy Pellaeon kapitány az egyetlen, aki tudja az igazságot Thrawn eltűnése kapcsán.

Kritikánk a sorozatról

Hoppá! Ahsoka viszi át fogában tartva a Star Wars franchise-t a túlsó partra!

Fénykardok, űrcsaták, új kalandok és régi közönségkedvenc hősök: a Disney+ várva várt tévésorozatától végre megkaptuk mindazt, ami a Csillagok háborúja 7-8-9-ből sokaknak fájóan hiányzott.

Tovább

 

Pellaeon kivár, míg Lady Morgan megtalálja Thrawnt

Így, hogy az Ahsoka új kontextusba helyezte Thrawn eltűnését, A Mandalóriban látott Árnyéktanács-jelenet is új megvilágításba kerülhet. Nagyon úgy fest, hogy Pellaeon megpróbálja tartani a frontot, amíg Morgan Elsbeth azon dolgozik, hogy elérje Thrawnt. Pellaeon hűséges Thrawnhoz, és igyekszik meggyőzni az Árnyéktanácsot arról, hogy a főadmirális az egyetlen esélyük, hogy helyreállítsák a Birodalom erejét. Az idő az ő kezére játszik, mivel abban bízik, hogy mire Morgan megtalálja Thrawnt, addig meg tudja győzni a tanácsot. Az Ahsoka című sorozat valószínűleg jobban fel fogja fedni, miként illeszkedik Thrawn a Birodalom terveibe.

 

(via Screen Rant)