Amikor lecserélték a Jóbarátok Rachelét, és észre sem vetted

Rachel csak egy van! Kivéve, amikor kettő. Tíz év után szúrták ki a rajongók a trükköt.

A Jóbarátok feketeöves rajongói tucatszor darálták már le a teljes sorozatot, de még mindig találnak benne korábban nem látott hibákat, easter eggeket és egyéb furcsaságokat.

Egy éles szemű néző szúrta ki, hogy a 9. évad 15 epizódjában (Az útonálló) Jennifer Anistont egy dublőrre cserélték le, aki ráadásul nem is ugyanolyan ruhában volt, mint a színésznő az előző snittben. A sztori szerint Rachel éppen beront Monica lakásába, hogy elújságolja Joey-nak: sikerült összehoznia neki egy meghallgatást a híres (és fiktív) színésszel, a Jeff Goldblum által alakított Leonard Hayesszel. Monica megjegyzi, hogy a castingon talán ott lesz az a majom is, akivel a színész korábban egy mobiltelefon-reklámban szerepelt közösen. „Ne tegyél még ennél is idegesebbé!”, válaszolja Joey, majd leül – és ebben a pillanatban látható egy másodpercre az ál-Rachel.

Ugyanilyen baki történt a 9. évad 4. epizódjába is (Cápák), ahol szintén egy Rachel-dublőr tűnik fel a képernyőn, amikor Monica és Rachel épp arról beszélgetnek, hogy az exeiknek milyen furcsa fétiseik voltak. (Az epizód kiindulópontja, hogy Monica benyit Chandler hotelszobájába, aki elkapcsolja a pornót egy cápákról készült dokumentumfilmre, és Monica megijed, mert azt hiszi, hogy Chandler felizgul a cápákra.) Bejön Joey is, aki arról mesél, hogy a nővel, akivel épp randizik, valószínűleg már lefeküdt egyszer, de nem emlékszik rá. Leülnek a konyhaasztalhoz, és látszik egy pillanatra, hogy az addig sárga felsőt viselő, göndör hajú Rachel helyett egy egyenes hajú, sötétkék felsős nő látható Monica mellett.

A 8. epizód 5. részében Monicával is megesett ugyanez. A Rachel randija című epizódban Monica éppen Phoebe-vel beszélget, és amikor a kamera éppen Lisa Kudrow-ra fókuszál, látszik, hogy egy olyan nő ül mellette, aki még csak nem is hasonlít Courtney Cox-ra.

Az Independent újságírója megkérdezte az alkotókat is, hogy hogyan fordulhattak elő ezek a bakik, de még nem kaptak választ. A mi tippünk: a Jóbarátokat közönség előtt vették fel, így nem valószínű, hogy az élő felvételen is ál-Rachelek szerepeltek. A próbákon viszont megesik, hogy a színészek helyett dublőrök szerepelnek egy-egy olyan jelenetben, ahol amúgy nincsenek a karakterek fókuszban, vagy csak hátulról láthatóak. És az is megtörténhet, hogy a vágás során az élőben rögzített anyagot kombinálják a próbán felvett snittekkel, ha azok jobban sikerültek.

Via: Mirror / Independent