Beborul az ég hétvégére, vigasztalódj feelgood filmekkel!

Ajánlunk fergeteges kémparódiát, romantikus filmet, családi mozit és rajzolt szuperhőskalandot is.

Óriási esőzéseket ígérnek a hétvégi előjelzések. Azok, akik amúgy se akartak volna kimozdulni, talán örülnek is ennek a hírnek, akik nyaralást terveztek, azok talán kevésbé. A következő összeállítással főleg nekik akarunk kedveskedni. Íme 10 olyan streamingen elérhető film, amelytől garantáltan „naposabb” lesz a kedvünk.

Top Secret! (1984)

A legendás ZAZ-trió (Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker) vígjátékában az Elvis nyomdokaiban botladozó Nick Rivers (Val Kilmer) egyedülálló ajánlatot kap, az NDK-ba hívják koncertezni. Arra azonban nem számít, hogy egy piszkos politikai játék egyik bábuja lesz, és a vasfüggöny mögött világuralomra törő, vérgőzös nácikkal kerül szembe. De nem esik kétségbe, fölismerve a helyzetet, kiutat keres. Az elrabolt NSZK tudós kiszabadítására indul a szívszerelmével, a tudós lányával és a földalatti mozgalom képviselőjével.

Elérhető: Apple TV

Harry és Sally (1989)

Bármely romkom lista garantált első helyezettje Rob Reiner kultfilmje – amihez persze kellett Nora Ephron nagyszerű forgatókönyve -, amely azt boncolgatja, létezhet-e igazi barátság férfi és nő között, illetve hol a határ, mikor fordulnak át az érzelmek valami komolyabba? Márpedig egy romantikus vígjátékban aligha létezhet ilyesmi, Meg Ryan és Billy Crystal nyilván a végén összejön, de az egész attól működik, hogy ők ketten nagyon sokáig TÉNYLEG tudnak igazi barátok lenni – Ryan ehhez még egy orgazmust is színlel.

Elérhető: Apple TV

Meglógtam a Ferrarival (1986)

John Hughes klasszikusának főhőse Ferris Bueller (Matthew Broderick) egy szép tavaszi napon úgy dönt, hogy az iskola helyett inkább bemegy a városba egy kicsit szórakozni. Mivel azonban igazán jól csak barátnője, Sloan (Mia Sara) és legjobb barátja, Cameron társaságában érzi magát, így őket is magával viszi azon a piros Ferrarin, aminek kulcsát Cameron apjától emelte el.

Elérhető: HBO

Idétlen időkig (1993)

Bill Murray legnépszerűbb, és a tévécsatornákon legtöbbször megismételt filmje mindig előkelő helyen szerepel a legjobb időutazós történetek és a legjobb vígjátékok toplistáján. Arról nem is beszélve, hogy a fél világgal megismertette az amúgy 1887 óta létező, hivatalos Mormota-napot, február 2-t, amikor egy Punxsutawney Phil nevű pennsylvaniai mormota megjósolja a tavasz eljövetelét vagy a további, tartós hideget.

A főhős az időjós Phil (Bill Murray), aki egy önző, cinikus alak. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi, megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik.

Elérhető: Apple TV

Babe (1995)

Babe, a kismalac vidáman és boldogan éli életét. Ám minden megváltozik, amikor az anyját elhurcolják egy teherautón, amely mindig elviszi a disznókat, de sohasem hozza vissza őket. Idővel a kurta farkú kismalac is a vásáron köt ki, ahol a sors összehozza a szófukar Hoggett gazdával. A férfi hazaviszi a farmjára, ahol minden állatnak megvan a maga helye. A szeretetre méltó kismalac belopja magát a többi állat szívébe, miközben régi malacvágya is teljesül, juhászkutya lesz belőle. A gazdája benevezi az év terelőversenyére. Babe a birkákkal összefogva készül a nagy eseményre.

Elérhető: Apple TV

Jerry Maguire – A nagy hátraarc (1996)

Cameron Crowe filmje ma is a nagy klasszikusok közé tartozik, és nem csak azért, mert egy rakás díjat és jelölést szedett össze. Tom Cruise élete egyik legjobb alakítását hozta benne, és Renée Zellwegerre itt figyeltünk fel először, hiszen karaktere létfontosságú a történet szempontjából.

A főszereplő Jerry Maguire sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszer csak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong – egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserben hagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

Elérhető: Apple TV

A család kicsi kincse (2006)

Ki sem kell mozdulnunk, hogy kalandos utat járjunk be: elég, ha beszállunk a bogaras, szeretnivalóan ütődött Hoover család mellé sárga Volkswagen kisbuszukba, és átszeljük velük fél Amerikát. A legjobb eredeti forgatókönyv mellett egy mellékszereplői Oscart is bezsebelt road movie (Alan Arkint jutalmazták fergeteges alakításáért) a lehető legszívmelengetőbb módon tart görbe tükröt az amerikai társadalom elé. A szépségverseny megnyeréséről álmodozó tündéri kislányt Abigail Breslin (Zombieland), a családtagokat pedig Greg Kinnear (Lesz ez még így se!), Paul Dano (Vérző olaj) és Toni Collette (Örökség) alakítják, de a filmben feltűnik Steve Carell is.

Elérhető: Apple TV

A Lego kaland (2014)

Minden szupi szuper! Emmet, a Lego-világ átlagembere remekül érzi magát a fogaskerék-szerepben, egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges alakok egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak. A kettős életet élő Lord Biznisz a vesztükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte.

Elérhető: HBO

Liza, a rókatündér (2015)

Liza, a csinos, ám szerény ápolónő (Balsai Móni) tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti. Ujj Mészáros Károly rendező létrehozta azt, amit nagyon nehéz megcsinálni, az alternatív magyar múltat, a kamu retrót, amire pakolt egy kriminek látszó komédiát, és ez remek húzás volt.

Elérhető: Netflix

Pókember – Irány a Pókverzum (2018)

Ebben a nagy sikert arató animációs filmben nemcsak Peter Parker kapott csodálatos képességeket egy pókcsípéstől, hanem egy brooklyni fekete srác, Miles Morales is, aki egy elszabadult részecskegyorsító szuperketyere miatt átcsúszott a többi Marvel-képregény alternatív valóságába. Így aztán New Yorkban nemcsak Parkerrel találkozott össze, hanem Pókember összes többi variációjával is, beleértve többek között Gwen Stacyt, egy pókmalacot és a film noiros Pókembert.

Elérhető: Netflix