Befutott a trailer Andrew Garfield zenés Netflix-filmjéhez

A Pókember-filmek sztárja ezúttal az egyik legnagyobb hatású amerikai musicalszerző bőrébe bújik a Tick, Tick... Boom!-ban.

November 19-én debütál a Netflixen (valamint néhány moziban is) Andrew Garfield legújabb zenés életrajzi filmje, a Tick, Tick... Boom! című musical, ami a híres komponista és drámaíró, Jonathan Larson életét dolgozza fel. Az 1996-ban, mindössze 35 évesen elhunyt, posztumusz Pulitzer-díjjal kitüntetett Larson a '90-es évek egyik legnagyobb hatású amerikai művésze volt, olyan musicalekkel a háta mögött, mint a Rent, valamint az önéletrajzi ihletésű Tick, Tick... Boom!, amiből a mostani Netflix-mozifilm is készült.

A történet Jon nevű főszereplője tehát maga a szerző (őt alakítja Andrew Garfield), aki 1990-ben még csak egy New York-i étkezdében dolgozott, arról álmodozva, hogy ő lesz a következő kirobbanó amerikai musicalsiker szerzője. Jon azonban hiába érzi magában a tehetséget a komponálásra, kezd darabokra hullani minden körülötte: a barátnője, Susan (Alexandra Shipp) New Yorkon túl szeretne a művészi élet részesévé válni; a barátja, Michael (Robin de Jesus) arról álmodozik, hogy maga mögött hagy mindent a nagyobb anyagi biztonság érdekében; miközben az AIDS-járvány is sorra szedi áldozatait a '90-es évek művészvilágában. Jon úgy érzi, folyamatosan ketyeg az óra (innen jön a cím is), őt pedig nap mint nap nyomasztja a nagy kérdés, amellyel előbb-utóbb mindannyiunknak szembesülnie kell: mit akarunk kezdeni a rendelkezésünkre álló idővel?

A film további érdekessége, hogy Garfieldon kívül egy másik nagynevű, fiatal hollywoodi sztár, Vanessa Hudgens is szerepel benne, a rendezője pedig a Pulitzer- és Tony-díjas forgatókönyvíró, drámaíró és színész Lin-Manuel Miranda, akinek ez lesz a nagyjátékfilmes direktori bemutatkozása. (via IndieWire)