Cate Blanchett és Kevin Kline főszereplésével jön az év egyik legjobban várt sorozata

Sacha Baron Cohen is szerepel benne, a rendező pedig az ötszörös Oscar-díjas Alfonso Cuarón.

Oscar-díjas alkotók közreműködésével érkezik az Apple TV+ új presztízsprodukciója, a Disclaimer. A kreátor Alfonso Cuarón (Az ember gyermeke, Gravitáció), a két főszereplő Cate Blanchett és Kevin Kline. A hétrészes sorozat Renée Knight bestseller regénye alapján készül, és októberben lesz a premierje.

A történet szerint Stephen Brigstocke (Kline) feleségének halála után előkerül egy kézirat, amelyet a nő titokban írt meg. A regény egy házas nő történetét meséli el, aki egy olaszországi nyaralás során viszonyt kezd egy fiatalabb férfival, aminek az a vége, hogy az utóbbi vízbe fullad. Az eseményeket számos fénykép illusztrálja, amelyeken Catherine Ravenscroft (Blanchett), a neves újságíró látható, így a könyv egyáltalán nem tűnik fikciós műnek. Miután elolvassa a kéziratot, Stephen bosszút esküszik Catherine ellen azért, amit a fiával (a vízbe fulladt férfivel) tett. A sorozat középpontjában a nő lebuktatására tett erőfeszítései állnak, miközben a néző kénytelen megkérdőjelezni, hogy valóban bűnös-e Blanchett karaktere.

Forrás: Apple TV+

 

A Vanity Fairben megjelent fotók alapján Sacha Baron Cohen is megjelenik a szériában mint Catherine gazdag férje, Robert, valamint Kodi Smit-McPhee a házaspár fiaként, Nicolas szerepében. Lesley Manville alakítja Stephen néhai feleségét, aki várhatóan flashbackekben fog feltűnni.

Cuarón szerint a sorozatot úgy forgatták le, mint egy 7 órás filmet, ami hosszabb időt vesz igénybe, mint manapság a legtöbb tévésorozat forgatása.

"Egy tévésorozatban naponta öt oldalt forgatsz, néha még többet is. Én naponta egy oldalt forgatok, úgyhogy a forgatás nagyon-nagyon hosszú volt. A világjárvány is akadályozta a munkát, a színészek COVID-ot kaptak, vagyis állandóan változott a menetrend."

A sorozat, amely a rendező szerint eddigi karrierje leginkább cselekményközpontú produkciója, október 11-én jelenik meg az Apple TV+-on az Egyesült Államokban, a világpremier pedig a szeptemberi Velencei Filmfesztiválon lesz.

Via: Collider