Digitálisan cseréltek le egy színészt Zack Snyder új zombifilmjében

Cancel culture gombnyomásra: egy szexuális botrányba került színészt töröltek ki A halottak hadseregéből.

Zack Snyder új filmjében, A halottak hadseregében Tig Notaro (Star Trek: Discovery, Transparent) kapta meg a produkcióból kirúgott Chris D'Elia szerepét, de a színészcsere sajátos módon történt: D'Eliát egyszerűen kitörölték, és digitálisan beillesztették Notarót. Hogy ez a művelet mennyibe került, arról nincs információ – Snyder annyit árult el, hogy olcsóbb volt, mint a film trailerében is látott zombi tigris megalkotása.

D'Eliát még 2020 márciusában vádolták meg kiskorúak szexuális zaklatásával: tinédzser lányoktól követelt meztelen képeket az interneten. A színészt akkor bocsátották el a filmből, de a koronavírus járvány miatt nem volt lehetőség hagyományos utóforgatásra, így Tig Notaró jeleneteit zöld háttér előtt vették fel, hasonlóan Az Igazság Ligája Snyder-változatának egyes jeleneteihez, amelyekben digitálisan montírozták össze a világ különböző részein tartózkodó szereplőket. A színészcsere nem úgy történt, hogy Notarót egyszerűen rámontírozták D'Eliára, hiszen nagyon körülményes lett volna a színésznőtől ugyanazokat a mozdulatokat, gesztusokat elvárni, emellett nem is ugyanolyan magasak, így D'Eliát teljesen eltüntették, Notaro pedig a saját tudása szerint játszhatta el a szerepet. Notaro csupán egyetlen színésztársával találkozott, a vásznon látható többi színészt egy zöld ruhába bújt asszisztens "játszotta el". Snyder elmondása szerint néhány jelenet komoly kihívást jelentett a CGI csapat számára, de sikeresen megoldották. Mindenesetre ez egész új távlatokat nyithat meg mind a filmek forgatása – mind a cancel culture terén.

A halottak hadseregét május 21-től láthatjuk a Netflixen.

(Forrás: IndieWire)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu