Dokumentumfilm készült a 18 évesen ötszörös Grammy-díjas Billie Eilish-ről

A Billie Eilish: The World’s A Little Blurry-t az Apple TV+ mutatja be jövőre. Van már előzetes is hozzá!

Billie Eilish amerikai énekesnő és dalszerző igazi csodagyerek: napokon belül 19 éves lesz, de már most olyan életmű van a háta mögött, amit a kétszer ennyi idős, évek óta reflektorfényben lévő sztárok is megirigyelhetnének. Debütáló stúdióalbuma, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Eilish 2019 márciusában jött ki, azóta pedig már öt Grammy-díj büszke tulajdonosa, száznál is több egyéb rangos zenei díjra jelölték, 72 millió ember követi az Instagramon, 5,2 millió a Twitteren. Legutóbb azzal került be mindenhol a hírekbe, hogy ő énekli az új James Bond-mozifilm, a Nincs idő meghalni főcímdalát.

De vajon hogyan tudja ezt a pár év alatt összehozott, hatalmas világsikert feldolgozni egy szüleivel élő, fiatal lány, aki pont abban a korban van, amikor milliós követőtábor nélkül is szörnyű nehéznek érezheti az ember a tinédzserkorból az ifjú felnőttek világába való átmenetet, meg úgy egyáltalán az életet? Nos, pont erről szól a Billie Eilish: The World’s A Little Blurry című dokumentumfilm. Van már előzetes hozzá, íme:

A doku az Apple saját készítésű produkciója (az Interscope Films, a The Darkroom, a This Machine és a Lighthouse Management & Media közreműködésével), így a premierje is az Apple TV+ platformon lesz, 2021. február 26-án. A rendező R.J. Cutler, aki készített már korábban portréfilmet Dick Cheneyről, minden idők talán legbefolyásosabb republikánus politikusáról, George W. Bush alelnökéről, és a híres komikusról, John Belushiről, James Belushi drogtúladagolásban 33 évesen elhunyt, hírhedten élvhajhász, bohém testvéréről is. (via Indiewire)