Durván beparáztat az új Gonosz halott előzetese

Ash nélkül, de a démonidéző könyvvel jön az új rész.

Remek év lesz 2023 a horror-rajongóknak, hiszen két franchise egy-egy új részét is bemutatják: érkezik a Sikoly hatodik felvonása és a Gonosz halott új része is, amely most egy erősen korhatáros előzetest is kapott. 

A sorozat ötödik része,

a Gonosz halott – Ébredés szakít a korábbi tradíciókkal,

hiszen a Sikoly VI-hoz hasonlóan, aminek a helyszíne New York, ez is egy városban, Los Angelesben játszódik. Itt találkozik újra a két, egymástól elidegenedett nővér, ám a boldog családegyesítésnek keresztbe tesz egy démon, amely megszállja a testet, így a családnak a legvadabb rémálmokkal kell szembenéznie.

Ez lesz az első olyan film a Gonosz halott franchise-ban, amiben nem szerepel az ikonikus karakter, a láncfűrészkezű Ash, akit Bruce Campbell alakított a Sam Raimi által rendezett trilógiában, és a színész a 2013-as remake stáblista utáni jelenetében is feltűnt. 

“Ebből a történetből a Gonosz halott két ikonikus eleme is hiányzik: nincs Ash és nincs erdei faház sem. Ugyanakkor a [démonidéző] könyv és sok, gonosz halott itt lesz”

– mondta a film írója és rendezője, Lee Cronin, akinek a 2019-ben bemutatott A gyermek volt az első horrorja. “A klausztrofóbiát egy városi környezetben is remekül fenn lehet tartani: erdei faház helyett ezúttal egy lepusztult lakóházban vagyunk, ahol a család bennragad a lakásban” – tette hozzá.

A Gonosz halott – Ébredés az IGN.hu értesülései szerint Magyarországon nem kap mozis bemutatót, várhatóan az HBO Max-on lehet majd megnézni.

(via Uproxx)