Edward Norton leleplezte, kiről mintázták karakterét az Üveghagymában

És nem, nem Elon Muskot jelenítette meg a Tőrbe ejtve 2-ben.

A színész megerősítette azt a rajongói elméletet, mely szerint az általa játszott karaktert, Miles Bront egy valós személy ihlette. Az üveghagyma írója és rendezője, Rian Johnson korábban már minden olyan elméletet cáfolt, amely azt állította, hogy a minta a milliárdos mérnök, Elon Musk lett volna.

Edward Norton egy kifejezetten ellenszenves technológiai milliárdost alakít a Tőrbe ejtve második részében, amely a Netflixen debütált. Bron meghívja az ismerőseit a saját tulajdonában lévő görögországi szigetére, hogy ott szórakoztassa őket, míg a világban tombol a COVID. 

A filmben látható egy jelenet, melyben Bron a meggazdagodásának alapját jelentő képletet tartja, amit egy szalvétára skiccelt fel. Bár állítólag Musk is előszeretettel firkált szalvétára,

Norton tekintete és mozdulata Elizabeth Holmes biotechnikai vezérigazgatóra utal.

Holmes a már megszűnt Theranos egészségügyi cég alapítója volt, de 2022. novembere óta 11 év és három hónapos börtönbüntetését tölti, csalás vádja miatt. Holmes azt mondta, hogy forradalmasítja a vérvizsgálatot, és a jövőben elég lesz egyetlen tűszúrás az ujjba, hogy számos betegséget, például a rákot diagnosztizálják. Állításai azonban évekkel ezelőtt megkérdőjeleződtek és hamisnak bizonyultak.

Maga Norton tette közzé azt a képet, amelyen épp úgy nézi a szalvétát, mint az elhíresült képen Elizabeth Holmes egy pirulát. “Szép találat, de a referencia valójában ez volt” – írja a színész utalva arra a tweetre, amiben összehasonlították Holmes és Bron vonatkozó képét.

“Sokat gyakoroltam, mire sikerült ezt a bandzsítást és komoly tekintetet elsajátítanom”

– folytatja Norton a bejegyzést.

Holmes-ról tavaly sorozat is készült Amanda Seyfrieddel a főszerepben. A kibukott Magyarországon a Disney+-on látható.


(via The Independent)