Egy erotikus komédiát és egy halálról szóló dokumentumfilmet is láthatunk jövő héttől az HBO GO-n

Az HBO jövő heti sorozatkínálatában nem lesz újdonság, az eddigiek futnak tovább, filmekből azonban természetesen lesznek újdonságok.

Hétfőn érkezik Mike Figgis 1994-es filmdrámája, a Magánórák, Albert Finney, Greta Scacchi, Matthew Modine, Julian Sands és Michael Gambon főszereplésével.  Andrew Crocker-Harris megkeseredett, középkorú, görög-latin tanár egy bentlakásos iskolában. A diákok nem szeretik, a fiúk egyenesen Hitlerhez hasonlítják, nem minden alap nélkül. A neje, Laura megcsalja, és állandóan bántja, ahol tudja. Mindezt tetézi, hogy a húszéves pályafutása után arra kényszerítik, hogy a megromlott egészségi állapotára való tekintettel vonuljon vissza. Andrew kénytelen mérlegre tenni az életét, és megpróbálja visszaszerezni önbecsülését. Terence Rattigan színdarabjából.

Hétköznap csak a most futó sorozatokból láthatunk új epizódókat, hétvégén azonban öt film is felkerül az HBO GO kínálatába. Szombaton Andy Samberg már a címében is vicces vígjátéka, a Popsztár: soha ne állj le (a soha le nem állással) érkezik. A Style Boyz tinibanda egykori tagja, a sikeres szólóénekes, Conner4Real (Andy Samberg) igyekszik megerősíteni pozícióját a zeneipar élén. Amikor azonban a legújabb albuma csúfos kudarcot vall, csapata kétségbeesetten próbálja menteni, ami menthető. Így a rapper kénytelen belevágni egy trükkökkel és reklámfogásokkal felturbózott extravagáns turnéba, amivel megtépázott imidzsét igyekeznek visszaállítani. Mivel az eladások folyamatosan csökkennek, a hakni látványosan csődöt mond, és a várakozásokkal ellentétben tovább löki Connert a süllyesztő felé. Amikor végérvényesen törlik a turnét, a Style Boyz két másik egykori tagja, Owen (Jorma Taccone) és Lawrence (Akiva Schaffer) felvetik, hogy álljanak újra össze, hogy megmentsék azt, ami megmaradt barátjuk karrierjéből.

Szintén szombaton debütál A mezítlábas uralkodó című filmszatíra, amelyben Udo Kiert és Geraldine Chaplint is láthatjuk. III. Nicolast, a belgák királyát egy szerencsétlen szarajevói esemény során fülön lövik. Egy horvát szanatóriumban ébred. A király kísérete hiába próbálja előle eltitkolni a híreket, miszerint királyságuk csődje előidézte az Európai Unió összeomlását. A törékeny király követeli, hogy azonnal térjenek haza, ám ehelyett a szanatórium tekintélyelvű igazgatója szigorú pihenési és rehabilitációs napirendre kárhoztatja. Bécsből küldöttség érkezik a nacionalista dr. Ilse von Stroheim vezetésével, aki lehengerlő hírrel érkezik, miszerint a belgák utolsó királya lesz Európa első császára. A királynak elege lesz abból, hogy mások határozzák meg a sorsát, és úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi az ügyeket.

Vasárnaptól nézhető az Alternatív vég: A halál hat új módja Amerikában című dokumentumfilm. 2018-ban fordult elő először az Egyesült Államokban, hogy többen választották a hamvasztást, mint a hagyományos temetést. A dokumentumfilm Emmy-díjas alkotói a halálhoz való hozzáállásban, a rituáléban bekövetkezett változásokat vizsgálják, beleértve az elfogadás különböző módjait, és azt, hogyan viszonyulunk életünk végéhez. Ennek keretében szó lesz az orvosi segítség igénybevételéről, az élet egyedülálló ünnepléséről, és szeretteink megbecsülésének módjáról az eltávozásuk során.

A kutyák nem hordanak nadrágot egy finn erotikus fekete komédia. A történet főszereplője Juha, aki egy tragikus balesetben elveszíti feleségét, aki vízbe fullad. A férfi érzelmileg lebénul és képtelen túltenni magát a tragédián. Ám egy nap megismerkedik egy Mona nevű dominatrixszal, akivel váratlan, de erőteljes kapcsolatot alakít ki. A fojtogatástól szexuális izgalomba jövő férfi partnerre talál Monában, és ketten együtt egy vad és őrült utat járnak be az érzelmi felszabadulás felé. A film egy sötét humorral átitatott történet a veszteségről, a szerelemről és a lét édes fájdalmáról.

Egy horrorfilm is debütál vasárnap: Az üres ember egy természetfeletti horrorfilm telis-tele akcióval, feszültséggel és színtiszta borzongással. Miután egy középnyugati kisvárosból titokzatos módon kezdenek eltünedezni a tinédzserek, a helyiek gyanút fognak, hogy az eltűnések talán kapcsolódhatnak egy félelmetes helyi legendához. A nyugalmazott zsaru, James Lasombra (James Badge Dale), aki még mindig próbálja feldolgozni felesége és fia halálát, elkezdi vizsgálni a közösséget megrázó történéseket. Az események bizarr fordulatot vesznek, amikor Lasombra felfedez egy titkos okkultista csoportot, akik úgy tűnik, hogy egy szörnyű, misztikus entitást próbálnak életre hívni. Nem sokkal később Lasombra rájön, hogy a saját és a hozzá közel állók életét is szörnyű veszély fenyegeti.

Ha valaki könnyeben dönt úgy, hogy a nézettségi lista alapján választ néznivalót, íme az HBO GO kínálatának toplistája:

Top 10 sorozat

10. Mancs őrjárat

9. Trónok harca

8. Easttowni rejtélyek

7. Csodatévők

6. Rick és Morty különkiadás

5. Agymenők

4.A Fehér Lótusz

3. A szolgálólány meséje

2. Jóbarátok

1. Rick és Morty

 

Top 10 film

10. Walter Mitty titkos élete

9. Jóbartok: Újra együtt

8. Made in Italy

7. Ocean’s 8

6. Lego Batman – A film

5. Ocean’s Eleven

4. Shrek 2

3. A holtak földje

2. A part

1. A helyőrség

(Forrás: HBO)