Elképesztően hülye címet kapott a She-Hulk

A kritikusok ízekre szedték a She-Hulk sorozat trailerét, melyben Tatiana Maslany alakítja a Mark Ruffalo Hulkjának ügyvédként tevékenykedő unokahúgát. A Marvel rajongói keménymagja ugyanakkor védelmébe vette az előzetest, melynek azóta a magyar címe is napvilágot látott. Abban viszont a hazai szimpatizánsok között is teljes az egyetértés, hogy ez utóbbira nincs bocsánat.

A She-Hulk főszereplője Tatiana Maslany, aki Jennifer Walters ügyvédnőt alakítja. Jennifer történetesen Bruce Banner unokahúga, aki örökli Hulk képességeit, miután vérátömlesztést kap tőle. Unokatestérével szemben azonban átváltozás után is képes kontrollálni tetteit. Mindez ígéretesen hangzik egy kvázi vígjátéksorozat esetében, a frissen napvilágot látott trailert azonban – főként szerény CGI-technikája miatt - a kritikusok nem fogadták lelkesen.

A tiktokos tartalomgyártó, Andrew Visual pl. így fogalmazott a trailerrel kapcsolatban:

„A Marvel multimilliárdos franchise, ennek fényében egyáltalán nem érdekel, hogy a She-Hulk egy tévésorozat. Ennél sokkal jobb kinézetet vártam volna, az egész olyan, mint egy videójáték átvezetője, amit egy élőszereplős sztoriba emeltek át. Sok-sok Netflix- vagy Amazon-sorozatban láthatunk ennél fényévekkel profibb CGI-t és speciális effektusokat. Erre egyszerűen nincs mentség.”

Christopher Marc újságíró azt írja:

„A She-Hulk sorozatként tökéletesen szórakoztatónak ígérkezik, de a CGI befejezetlen és abszolút nem reális. Tudom, hogy egy tévésorozatról beszélünk, de pl. a Star Wars esetében sem követtek el hasonló hibákat. Mindenesetre az anyagi forrás megvan hozzá, hogy korrigáljanak rajta.”

Volt azonban olyan rajongó is, aki a Twitteren szembeszállt a kritikusok véleményével:

„Hol van a tisztelet a CGI-szakemberek irányába? Az emberek többségének fogalma sincs róla, hogy milyen nehéz meló ez. Egy előzetes CGI-megoldásai miatt reklamálni a legnevetségesebb szőrszálhasogatás, amit Marvel-rajongóktól valaha olvastam.”

Azóta a She-Hulk magyar címe is kiderült: Amazon-Ügyvéd és erre tényleg nincs bocsánat! 

A sorozat augusztus 17-én debütál a Disney+-on.

Via NewsExplorer