Ez lehet a Netflix következő nagy dobása

5 millió megtekintésnél meghal az elrabolt férj. Előzetes!

Augusztus 25-én érkezik a Netflixre a nyolc epizódból álló Clickbait. A sztori szerint a szerető apaként, férjként és testvérként ismert Nick egy nap eltűnik az otthonából, majd később felkerül a netre egy videó. A felvételen a férfi látható összeverve, amint egy táblát tart maga előtt, rajta a felirat: „Nőket erőszakolok. 5 millió megtekintésnél meghalok.” (Az eredetiben az „abuse” szó szerepel, ami a nemi erőszak mellett jelenthet gyalázkodást, sértést, becstelenítést, durva bánásmódot – a szerk.)

A miniszériában Nick testvérét (Zoe Kazan) és feleségét (Betty Gabriel) követhetjük, akik megpróbálják megtalálni a férfit, és közben megismerik egy olyan oldalát, amelyről eddig nem is tudtak. A sorozat azt mutatja be, hogy „a közösségi média korában miként erősítik fel a legveszélyesebb, kontrollálhatatlan impulzusainkat, rávilágítva ezzel az egyre táguló szakadékra a virtuális és valós énünk közt.”

A sorozat írói és kreátorai Tony Ayres (Veszett kígyó) and David Heyman (Volt egyszer egy... Hollywood, Harry Potter, Gravitáció) és Christian White.