Ezek az HBO Max legígéretesebb szeptemberi tartalmai

Sorozatok, izgalmas dokuk, friss filmek és klasszikusok is várnak ránk.

Twisted Metal

A sorozatok közül a hónap legnagyobb premierje a Sony idei nagy dobása, egy posztakolapitkus akcióvígjáték, ami az azonos című Playstation-játék alapján készült. Az Anthony Mackie (Amerika kapitány: Polgárháború), Stephanie Beatriz (Brooklyn 99) és Thomas Haden Church (A válás, Pókember 3.) főszereplésével készült széria

egy szófosásban szenvedő kívülállóról szól, aki kap egy esélyt egy jobb életre, de csak akkor, ha sikeresen eljuttat egy rejtélyes csomagot a pusztasággá vált Amerika egykori területén.

Premier: szeptember 6. (egyben elérhetővé válik az egész sorozat)


Bezzegszülők, 4. évad

Új évaddal folytatódik a Bezzegszülők, amelyben egy ötéves időugrás után látjuk viszont a családot. Paul és Ally épp a szakítás küszöbén, Jim és Jackie pedig zavaros életük kellős közepén tipródnak.

„És persze ott van a jó kis fanyar angol humor,

amivel hőseink minden új helyzetet kezelni próbálnak, savazva mindenkit, önmagukat is beleértve. (…) A Chris Addison és Ben Palmer által rendezett, Addison és a férfi főszerepet hozó Martin Freeman által írt sorozatnak (…) nemcsak jellegzetesen brit, de ezen túl is nagyszerű humora van, amit a legártatlanabb helyzetben sem félnek bevetni. Alkalom pedig van bőven…” – írta a sorozatról az első évad után a PORT kritikusa.

Premier: szeptember 5. (a premier napján négy epizód érhető el, majd hetente egy rész érkezik)


Kim vs Kanye: A válás

Bennfentes beszámoló Kim és Kanye West milliárd dolláros válásáról, ahogy azt az érintett ügyvédek és a pár barátai feltárták.

A dokuszéria mindkét fél nézőpontját bemutatja:

hogy Kanye miért küzdött a házasság megmentéséért, és miért akart Kim ennek ellenére kétségbeesetten véget vetni neki.

Premier: szeptember 19. (egyben elérhetővé válik az egész sorozat)


Hat hét

Szakonyi Noémi Veronika kritikuskedvenc alkotásának, a Hat hétnek a főhőse Zsófi, a lázadó tini, aki egy pici lakásban él húgával és instabil anyjával. Amikor kiderül, hogy terhes, felajánlja a babát örökbefogadásra, ám hamarosan kételkedni kezd döntésében. Hat hete van a végleges döntés meghozatalára. „A Hat hét középpontjában álló jelenséghez, a nyílt örökbefogadáshoz (...) számtalan ítélet, előítélet és félreértés tapad, (...) az alkotók pedig (…) nem a könnyebbik, népszerűbb utat választják mindennek a megragadásához, hanem

kifejezetten szokatlan szemszögből vizsgálják.

Miközben egészen kézenfekvően adná magát a gyermekre vágyó, hamarosan csecsemőhöz jutó örökbefogadó pár várakozásának izgalma, Szakonyiék a világ szemében gyakorlatilag láthatatlan örökbeadó anya nézőpontját választották” – méltatta a filmet a PORT.hu kritikusa.

Premier: szeptember 23.

Az HBO Max másik magyar filmes premierje a hónapban a Szűcs Dóra által rendezett Az almafa virága (szeptember 7.).

Szültem egy gyereket. Kéred?

Szakonyi Noémi Veronika bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Hat hét a nyílt örökbefogadást mutatja be, szokatlan szemszögből. Kritika a többszörösen díjnyertes alkotásról.

Tovább

 


Hannah és nővérei

A hónap kiemelt rendezője Woody Allen, akitől a Kairó bíbor rózsája (szeptember 4.) és az Alice (szeptember 18.) mellett a Hannah és nővérei érkezik. Az alkotó nagyon lazán Csehov Három nővérén alapuló alkotásában a legidősebb nővér, Hannah (Mia Farrow) épp házassági válsággal küzd, Hollyt (Dianne Wiest) művészi ambíciók fűtik, a boldogtalan Lee (Barbara Hershey) pedig pont Hannah férjével (Michael Caine) kezd ki . Ezt a négyest egészíti ki az író Mickey (Woody Allen), Hannah exférje, aki régebben Hollywal is randizott.

A Hannah és nővérei nemcsak kiváló illusztrációját nyújtja a tolsztoji „a boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az” tételmondatnak, de elképesztő színészi alakításokat figyelhetünk benne.

Premier: szeptember 11.


Érkezik továbbá a BBC új thrillersorozata, a Farkas (szeptember 14.), az Egy ágyban a sztárral című romantikus széria 3. évada (szeptember 28.), az East New York című zsarusorozat (szeptember 26.), a Maxine (szeptember 3.), a Natalia Grace különös esete (szeptember 2.) és a Ki ölte meg Biggie-t és Tupacot? (szeptember 13.) című true crime tartalmak, illetve a Megmentő komplexus című dokusorozat (szeptember 27.). De tovább bővül a DC-animációs filmek listája is (Batman: A sárkány lelke – szeptember 1., Szuperhősök légiója – szeptember 1., Zöld Lámpás: Rettegje erőmet – szeptember 8.).

 

Olvasd el a Győzelmi sorozatról írt kritikánkat!

Magic Johnson tündöklése és tragédiája - Gyűrűszaggató, látványos zsákolás az HBO új sorozata

A Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése nem egy kihagyott ziccer, hanem maga a szórakoztató sporttörténelem!

Tovább


Folytatódik ezenkívül a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése, a Milliárdok nyomában, a Csodálatos barátok, a Szeretlek és ez fáj, a Csodatévők és a Hétköznapi vámpírok – A sorozat. Filmek közül kiemelnénk Az ember, akit Ottónak hívnakot (szeptember 24.), a Men in Black-trilógiát (szeptember 1.), A Da Vinci-kóddal indult Langdon-trilógiát (szeptember 1.), az Úszó erődöt (szeptember 8.) és a Száguldó erődöt (szeptember 8.), illetve Az ítélet eladót (szeptember 22.), az Öt év jegyességet (szeptember 28.) és a Halálos iramban 9-et (szeptember 8.) is.


(via Warner Bros. Discovery Hungary)