Ezek jelenleg a legnézettebb filmek és sorozatok a Netflixen

Lássuk, mit szerettek globálisan és országosan!

Sokat elárul a film- és sorozatrajongó közönségről, hogy mi az a tíz alkotás, ami épp most a legnézettebb a Netflixen. Ezért összeszedtük, hogy mik a legnépszerűbbek világszerte, és külön Magyarországon.

Filmek (összesítve)

1. Anya (2023)

Egy katonai képzésben részesült bérgyilkos (Jennifer Lopez) előbújik rejtekhelyéről, hogy megvédje sosem látott lányát a bosszúvágyó, könyörtelen bűnözőktől.

2. Más nevében (2023)

Egy kőkemény különleges ügynök morális dilemmával néz szembe, amikor egy bűnszövetkezetbe beépülve összebarátkozik a főnök kisfiával.

3. Az ifjú trónörökös: Margrethe hercegnő (2023)

A szalagavató bált övező botrányt követően Margrethe hercegnő csupán nyugalomra vágyik, de meg kell őriznie a tökéletesség látszatát a családi drámák ellenére is.

4. Mrs Chatterjee vs Norway (2023) 

Egy indiai bevándorló anya ádáz jogi küzdelmet folytat, amikor a norvég hatóságok elveszik tőle a gyermekeit. Igaz történet alapján készült. (A filmhez nincs se magyar felirat , se szinkron.)

5. Sokáig éljen Mexikó! (2022)

Bányász nagyapja halála után Pancho feleségével és gyerekeivel szülővárosába utazik, ahol eluralkodik a káosz a rokonok között az örökség miatt.

6. Synchronic (2020)

Két New Orleans-i mentős élete darabokra hullik, mikor számtalan szörnyű halálesettel találkoznak, amelyek egy bizarr, túlvilági hallucinációkat előidéző dizájnerdroghoz kapcsolódnak. (A film Magyarországon nem érhető el a Netflix kínálatában.)

7. Mancs őrjárat: A film (2021)

Nem létezik se túl nagy város, se túl halk ugatás! Ryder és rettenthetetlen kutyusai a kapzsi Humdinger polgármester hatalomra kerülését követően Kalandvárosba sietnek.

8. Rosszkor, rossz helyen (2022)

Egy kisvárosi bűnöző megpróbálja megöletni az egykori helyi rendőrfőnököt, mielőtt az tanúskodna ellene. A biztonsági őrként dolgozó férfival azonban nem is olyan könnyű elbánni, mint gondolták, ezért a családját is fenyegetni kezdik. Amikor az ügy személyessé válik, semmi sem állíthatja meg a törvény egykori őrét, hogy családja védelmében elégtételt vegyen és szembeszálljon a túlerővel. Bruce Willis utolsó filmje Magyarországon sajnos nem érhető el a Netflixen.

9. Halálos iramban 9 (2021)

Dominic Toretto és csapata versenyre kel, hogy meghiúsítson egy elit bűnöző által szőtt, a civilizációt fenyegető összeesküvést – aki történetesen nem más, mint Dom saját öccse.

10. Tu Jhoothi Main Makkaar (2023)

Hogy plusz pénzt keressen, Mickey segít a pároknak szakítani - de az élet bonyolódik, amikor beleszeret Tinnibe, a karrierista, független nőbe. (A filmhez semmilyen magyar vonatkozás nincs.)

 

Sorozatok (összesítve)


1. Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (2023-)

A „Bridgerton” világában játszódó sorozatban a fiatal Sarolta és György, angol király házasságával epikus szerelmi történet veszi kezdetét, amely átformálja az arisztokráciát.

2. A kézbesítő (2023-)

A légszennyezés által tönkretett, disztópikus jövőben az emberiség túlélése a Fekete Lovagoktól függ, akiknek vajmi kevés közük van az átlagos kézbesítőkhöz.

3. Kleopátra, Egyiptom királynője (2023-)

Dramatizált jelenetekkel és szakértői interjúkkal fűszerezett dokumentumsorozat a trónja, családja és öröksége védelméért küzdő Kleopátráról, Egyiptom utolsó fáraójáról. Kritikánk itt olvasható.

4. A Bridgerton család (2020-)

A Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján.

5. Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok (2021-)

Tully és Kate, a két jó barát megtörhetetlen barátsága tinikoruktól a negyvenes éveikig segíti őket az élet hepehupás útjain.

6. Éjjeli ügynök (2023-)

Egy vészhelyzeti vonal monitorozása során egy FBI-ügynök egy hívás megválaszolásával olyan halálos összeesküvésbe csöppen, amely egy besúgót érint a Fehér Házban.

7. Eltűntek: Élve vagy halva? (2023-)

Tarts te is a dél-karolinai seriffhivatal munkatársaival, akik gyanús körülmények között eltűnt személyek után kutatnak forró nyomon.

8. Sweet Tooth: Az agancsos fiú (2021-)

Egy poszt-apokaliptikus világot átszelő óriási kaland során egy kedves fiú, aki félig ember, félig szarvas, családot és otthont keres mogorva védelmezőjével.

9. Cha doktornő (2023-)

Húsz évvel azután, hogy otthagyta az orvosi pályát, egy háziasszony visszatér elsőéves rezidensként, és nehezen találja a helyét a meglepetésekkel teli munkájában.

10. A diplomata (2023-)

Egy karrierdiplomata Anglia nagyköveteként kénytelen egyszerre megküzdeni új munkaköre kihívásaival és zavaros házasságával egy nemzetközi válság közepette. 

 

Filmek (Magyarország)


1. Anya (2023)

2. Az ifjú trónörökös: Margrethe hercegnő (2023)

3. Stillwater – A lányom védelmében (2021)

Egy mogorva, olajfúrótornyokon dolgozó munkás (Matt Damon) Franciaországba utazik meglátogatni bebörtönzött lányát, és bebizonyítani, hogy ártatlanul tartóztatták le gyilkosságért. Kritikánk itt olvasható. 

4. Az oltalmazó (2021)

Egy tengerészgyalogosból lett arizonai farmer (Liam Neeson) vérfürdőt rendez, amikor egy kartell profi bérgyilkosai elől menekülő fiatal fiú védelmezőjévé válik.

5. Más nevében (2023)

6. Katinka (2022)

Az úszóbajnok Hosszú Katinka különböző kihívásokkal és akadályokkal néz szembe a vízben és a szárazföldön egyaránt a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülés közben. Kritikánk itt olvasható.

7. Útikönyv a szerelemhez (2023)

Egy amerikai utazásszervezőt a munkája Vietnámba szólít, ahol egy szabad szellemű idegenvezető rádöbbenti, hogy milyen gyönyörű kalandokkal teli életet is élhetne.

8. Mancs őrjárat: A film (2021)

9. Tiszta ügy (2002)

Egy ügyvédnő (Ashley Judd) egy volt katonai jogász (Morgan Freeman) segítségét kéri férje védelmében, akit egy Salvadorban történt, különösen kegyetlen háborús bűn elkövetésével vádolnak.

10. Doktor Szöszi (2001)

Amikor a bájos Los Angeles-i diáklányt, Elle Woods-ot (Reese Witherspoon) dobja a sznob pasija, úgy dönt, hogy visszahódítja őt, és követi a Harvard jogi karára.

 

Sorozatok (Magyarország)


1. Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (2023-)

2. A kézbesítő (2023-)

3. A Bridgerton család (2020-)

4. A szabó (2023-)

Egy híres szabó esküvői ruhát varr legjobb barátja menyasszonyának, ám mindhármuknak sötét titkai vannak, amelyek hamarosan felborítják az életüket.

5. Kleopátra, Egyiptom királynője (2023-)

6. A diplomata (2023-)

7. Éjjeli ügynök (2023-)

8.  Sweet Tooth: Az agancsos fiú (2021-)

9. Üdvözöl az Éden! (2022-)

Egy csapat fiatal bulizni indul egy távoli szigetre, azonban a csábító paradicsom, amely rájuk vár, veszélyes titkokat és csapdákat rejt.

10. Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok (2021-)

(via FlixPatrol)