Ezek most a legnézettebb sorozatok a Netflixen

Krimi, dráma, ifjúsági thiller, kosztümös klasszikus és spanyol sikerszéria.

A héten ezek a szériák uralják a legnagyobb streamingszolgáltató toplistáját. (A múlt héten a filmekről készítettünk hasonló összeállítást, ide kattintva lehet böngészni azt a listát.)

10. Grace és Frankie

Az Emmy-díjra jelölt sorozatban a pedáns Grace (Jane Fonda) és a különc Frankie (Lily Tomlin) nem barátnők, ám amikor férjeik elhagyják őket egymásért, lassan barátokká válnak.

A Netflix Jane Fonda (Grace) és Lily Tomlin (Frankie) főszereplésével készült sorozatának központi karaktereit elhagyja a férjük – a nagy csavar az, hogy egymásért. A két idős nő sosem állt jó barátságban, de egy kényszerhelyzet miatt (mindketten a közösen birtokolt nyaralóba menekülnek kiheverni az első sokkot) úgy alakul, hogy erőiket egyesítve kénytelenek feldolgozni azt a bizarr szituációt, hogy évtizedek óta együtt dolgozó férjeik egymással csalták meg őket.

9. Valeria

A művészi és magánéleti válságban lévő író három barátjánál talál vigaszt, akik maguk is az önfelfedezés útját járják. A spanyol sorozat Elísabet Benavent regényén alapul.

8. Riverdale

A kamasz Archie és csapata a szex, a szerelem, az iskola és a család bonyodalmai közt evickélve belekeverednek Riverdale sötét titkaiba.

A 2017-ben indul ifjúsági thrillersorozat volt Luke Perry utolsó munkája: az 52 éves korában elhunyt színész 47 epizódon át alakított Archie édesapját.

7. A nagy pénzrablás

Ebben az izgalmas spanyol akciófilm-sorozatban nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtása érdekében manipulálja. A spanyol sikerszéria eddig két évadot és 31 epizódot ért meg.

6. A cseresznye vadiúj íze

Egy rendező Hollywoodba megy a 90-es évek elején, hogy filmeket készítsen, ám a szex, varázslat és bosszú – valamint kiscicák – káprázatos labirintusában találja magát. Különleges horrorsorozat Rosa Salazar főszereplésével.

5. Örökre eltűnt

Tíz évvel azután, hogy két szeretett személyt, az első szerelmét és a bátyját is elveszítette, egy férfi újabb rejtélybe bonyolódik, amikor a barátnőjének nyoma vész az anyja temetése közben. Francia minisorozat Harlan Coben regénye alapján, aki a producerként is részt vett az adaptációban.

4. Vágyak / Valóság 

Felszínre tör egy házas édesanya merész múltja, amikor ismét feltűnik az életében egy rosszfiú exe, akiről még mindig fantáziál. Dramedy Sarah Shahi és Mike Vogel főszereplésével.

3. Downton Abbey

A sorozat egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszódik egy Downton Abbey nevű nagybirtokon. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot.

A sztori a 20. század elején, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben kezdődik. Miközben kanyarog a történet, izgalmas dolgokat tudhatunk meg a kor Angliájáról, a történelemről, a kastélyok mindennapjairól. Arról, hogy lesz valaki komornyik, mik a terítés szabályai, miért kell kivasalni a The Times-t mielőtt az urak kezébe kerül.

2. Outer Banks

A szegények és gazdagok szigetén a tini John B három legjobb barátjával az apja eltűnésével óhatatlanul összefonódó, legendás kincs keresésére indul. A 2020 júliusában indult sorozatnak ez már a második évada.

1. Cserben hagyva

 

Egy férfi élete fenekestül felfordul, amikor a felesége meghal Tel-Avivban egy titokzatos autóbalesetben. Bűntudattól gyötörve a gyilkosok keresésére indul. A nyomok Amerikába vezetnek. Egykori szeretője, Naomi segítségével kideríti, hogy felesége súlyos dolgokat titkolt el előle.