Ezeket a netflixes sorozatokat nézd szeptemberben, ha jót akarsz

Horror-, musical- és vígjátéksorozatokat is nézhetünk a Netflixen szeptemberben.

Szexoktatás, 3. évad

Laurie Nunn szexpozitív sorozata az AsaButterfield által játszott tinifiúra, Otisra koncentrál, aki egy "underground szexterápiás központot" nyit az iskolájában, annak ellenére, hogy ő is beiratkozhatna oda páciensként. A tudását szexuálpszichológus anyjától, Jeantől szerzi (Gillian Anderson), akinek nem okoz gondot, hogy fiával brutálisan őszinte legyen.

Nunn sorozata ugyanolyan intelligens, mint a hasonló témákat boncolgató filmdrámák, de közben fiatalos tini románcként is élvezhető.

Elérhető szeptember 17-től.

Mise éjfélkor

Az Álom doktor és A Hill-ház szelleme rendezője, Mike Flanagan által jegyzett széria az isten háta mögötti Crockett-szigetre kalauzolja el a nézőt, ahol a világtól lényegében elzárt vallási közösség kezdetben csodás események, majd később baljós előjelek tanúja lesz, miután megérkezik a szigetre egy fiatal, karizmatikus, de eléggé titokzatos pap (Hamish Linklater).

Elérhető szeptember 24-étől.

A nagy pénzrablás, 5. évad

Minden idők egyik legnépszerűbb netflixes sorozatában nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja. Az ötödik évad kezdetén már több mint 100 órája vannak bezárva a bankba, miközben odakint már a komplett spanyol hadsereg felvonult.

A jó hír tehát, hogy már el is kezdődött az utolsó évad, a rossz, hogy csak az első 5 epizód került fel. A szintén 5 részes folytatásra december 3-ig kell várni.

Elérhető szeptember 3-tól.

A folyamatos összeomlás szélén

Négy nő Los Angelesben a járvány kitörése előtt a szerelmi életükről és munkáikról elmélkedik. A kapuzárási pánik közeledtével önreflexióra szorul a négy jó barát – egy séf, egy szingli anyuka, egy örökös és egy álláskereső.

A 12 részes sorozat kreátora és főszereplője a Mielőtt-trilógia kétszeres Oscar-jelölt színésznője, Julie Delpy. A folyamatos összeomlás szélén olyan nők életét akarja bemutatni, akik viszonylag későn, 38 fölött vállaltak gyereket, és ezért nagyobb szabadsághoz vannak szokva. A további szereplők: Elisabeth Shue, Alexia Landeau, Sarah Jones, Timm Sharp és Giovanni Ribisi.

Elérhető szeptember 7-től.

Nagynéném, a partiarc

Megírtuk mi is pár hónapja, hogy a Netflix a felnőtteknek szóló animációs sorozatok Mekkája, és most itt egy (illetve két) újabb csemege a műfaj rajongóinak. Chris Witaske, Jon Barinholtz (MADtv) és Katie Rich (Saturday Night Live) sorozatának főhőse Diane Dunbrowski, az idősödő partiarc és egyetemista unokaöccse, Daniel, aki beköltözik hozzá. Mindketten tanulnak valamit a másiktól, miközben a kettejük közt lévő generációs szakadék nyilván konfliktusokat és poénokat is hoz magával bőven. A széria eredeti címe az, hogy Chicago Party Aunt, úgyhogy maga a helyszín, Chicago városa is fontos szerepet játszhat a sztoriban.

Elérhető szeptember 17-től.

Q-Force

A másik animációs újdonság Mike Schur és Sean Hayes animációs akcióvígjátéka, amelyben egy LMBTQ tagokból álló szuperkémcsapat kalandjait követhetjük. Az eredetiben olyan színészek adják hangjukat a karaktereknek, mint Matthew Rogers, David Harbour, Patti Harrison, Wanda Sykes és Laurie Metcalf, de a magyar Netflixre szinkronosan kerül fel a produkció.

Elérhető szeptember 2-től.

via: IndieWire