Ezeket nézd a hétvégén az HBO Maxon

Megannyi remek film és komoly veszély a sorozatfüggőknek!

A héten végre elindult az HBO Max és ugyan korántsem teljes a kínálat (reméljük, idővel a Warner sok-sok kincse felkerül a platformra), aggodalomra semmi ok, mert így is találunk néznivalót bőven; a hosszú hétvége pedig kiváló lehetőség, hogy belemerüljünk a gazdag tartalomba.

Főleg azok közül válogatunk, amik a korábbi platformon, az HBO GO-n még nem voltak fent.

A közelmúlt sikerfilmjei közül megnézhetjük a Dűnét, a Mátrix: Feltámadásokat, Clint Eastwood Cry Macho - A hazaút című modern westernjét, Taylor Sheridan Akik az életemre törnek című thrillerjét, Angelina Jolie főszereplésével, Steven Soderbergh két legfrissebb filmjét, az 1950-es években játszódó Semmi hirtelen mozdulat című krimit és a Zoë Kravitz főszereplésével készült thrillert, a Kimit; de akár a Tripla vagy semmi című sorozatot is végignézhetjük. És ha a filmeket kifejezetten darálni támadna kedvünk, egyben megnézhetjük a Harry Potter-filmeket, A Gyűrűk Urát és A hobbitot, a Mátrixokat, a Halálos fegyvereket, a Godzilla-Kong sorozat darabjait, de a DC-filmekből tarthatunk maratont, beleértve a klasszikus, Christopher Reeve-féle Supermaneket és Tim Burton, illetve Christopher Nolan Batmanjeit.

Peacemaker - Békeharcos. Forrás: HBO Max


Aki klasszikusokat nézne, annak Stanley Kubrick három filmjét ajánljuk: a Mechanikus narancsot, a Full Metal Jacketet és a 2001. Űrodüsszeiát,

ezenkívül a Szörnyecskéket, a Rettenthetetlent, a Doktor Zsivágót, a Mad Maxet, a Szökés az Alcatrazbólt vagy a Több mint testőrt.

A sorozatok közül nyilván az HBO Max Originals szekció a legérdekesebb és legkívánatosabb: végre legálisan is megnézhetjük James Gunn zseniális, szabad szájú, gátlástalanul vicces és hasonlóan erőszakos, ám érzelmes  Békeharcosát, ami Az öngyilkos osztag legutálatosabb szereplőjéből, a fecskében parádézó hurkagyurka Peacemakerből csinál szeretni való, esendő, bár változatlanul tahó hőst.

A lány a múltból című, a A lány a vonaton és a Holtodiglan nyomvonalát követő és azok sikerét meglovagoló thriller minisorozat, a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése pedig arról szól, amiről a címe, bár még csak az első epizód érhető el. A Tizenegyes állomás posztapokaliptikus történet, amely több idősíkon halad: egy szörnyű vírus túlélőinek sztorija, akik megpróbálják
újraépíteni és újragondolni a világot, miközben a veszteségeiket sem felejtik el.

A Hacks – A pénz beszél egy sötét mentorkapcsolatról szól, ami Deborah Vance, egy Las Vegas-i komikus és egy 25 éves kívülálló között alakul ki; A zászlónk halált jelent című őrült humorú kalózos sorozatban pedig mások mellett Taika Waititi baromkodik. És ha már Waititi: Jemaine Clement, Waititi alkotótársa a kreátora a Wellington Paranormal című szériának, ami a Hétköznapi vámpírokhoz hasonló áldokumentum-sorozat, csak itt bárgyú rendőrök üldöznek démonokat, szellemeket, földönkívülieket és más, nem e világi rémeket; de a humora nagyon hasonló, bár helyenként sokkal, de sokkal fárasztóbb.

Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése. Forrás: HBO Max


A sorozatfüggőkre egyébként hatalmas veszély leselkedik, ugyanis az HBO GO-n korábban elérhető sorozatok mellett 15 évadnyi Odaát, 10 évadnyi Smallville, 5 évadnyi A rejtély, 10 évadnyi Kalandra fel!, 3 évadnyi Pindúr Pandúrok, 7 évadnyi True Blood, 6 évadnyi Gossip Girl, 9 évadnyi Tuti gimi, 8 évadnyi Vámpírnaplók, 8 évadnyi Törtetők, 6 évadnyi Szex és New York, 12 évadnyi Agymenők, 7 évadnyi A mentalista és 7 évadnyi Hazug csajok társasága is felkerült.