Ezt kínálja októberben a Max és a Disney+

Lesz természetesen sok horror, de nem csak az.

Októberben sem fogunk unatkozni: érkezik streamingre többek közt egy különleges pszichológiai horror (Lélegzet-visszafojtva), Ryan Murphy új sorozata (Doctor Odyssey), az Oscar-díjas Sam Mendes szatírája (A franchise), illetve A Reacherrel ismertté vált Alan Ritchson és az Oscar-díjas Hilary Swank drámája.


Disney+


Lélegzet-visszafojtva

Az 1930-as években Oklahomát szörnyű porviharok sújtják miközben egy nő szentül hiszi, hogy lecsapni készül a gonosz a családjára. 

A kiváló karakterszínész, a Golden Globe-díjas Sarah Paulson (Ratched, American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy, Üveg) nemcsak főszereplője, de producere is a különleges pszichológiai horrornak.

Premier: 10.03.


Riválisok

Egy megsemmisítő vereség után Esteban „La Máquina” Osuna (Gael García Bernal) bokszkarrierje a mélypontjára kerül. Szerencséjére menedzsere és legjobb barátja, Andy Lujan (Diego Luna) eltökélte, hogy újra karrierje csúcsára vezeti őt. Egy aljas szervezet felbukkanásával a visszavágó tétje azonban élet vagy halál lesz. Miközben a visszatérésért harcol, Estebannak saját démonaival is meg kell küzdenie, valamint családját is meg kell védenie, ugyanis volt felesége, az újságíró Irasema (Eiza González) óhatatlanul konfliktusba került a bokszvilág sötét oldalával. 

Premier: 10. 9. - minden epizód elérhető

 

Grotesqueire

Az „FX’ Grotesqueire” (FX’s Grotesqueire) című sorozatban szörnyű bűntények sorozata kavarja fel egy kis közösség életét. Lois Tryon nyomozó kísértetiesen személyesnek érzi ezeket a bűncselekményeket, mintha valaki – vagy valami – gúnyolódna vele. Lois otthon a maga küzdelmeit vívja: a lányával feszült a kapcsolata, a férje tartós kórházi kezelésre szorul, és a saját démonaival is szembe kell néznie. Nyomok híján, tanácstalanságában elfogadja az apáca ,Megan nővér, a Katolikus Gondviselő újságírójának segítségét. A nehéz múltú Megan nővér az emberiség legrosszabb oldalát is ismeri, mégis hisz a jóban, Lois viszont attól tart, hogy a világ a gonosz hódolatában él. Ahogy Lois és Megan nővér a nyomokat összerakva egyre tisztábban látnak, egy olyan baljós hálóba keverednek, amely több kérdést vet fel, mint ahány választ kínál. 

Premier: 10.23. – 2 epizóddal indul


Doctor Odyssey

A Disney+-ra érkezik Ryan Murphy legújabb sorozata,a Doctor Odyssey (Doctor Odyssey). Max (Joshua Jackson) az új fedélzeti orvos egy luxushajón, ahol a személyzet keményen dolgozik. Max és orvosokból álló kicsi, de elismert csapata készen áll arra, hogy válsághelyzetek és egymás közötti nézeteltérések alkalmával is megfelelően helyt tudjanak állni. Mindezt mérföldekre távol a parttól.

Premier: 10.23. – 2 epizóddal indul


A MAXon utolsó évadával folytatódik a Hétköznapi vámpírok, jön a Valaki valahol és A halál angyala utolsó évada is, de kapunk újonnan induló produkciókat és most debütáló filmeket is.


MAX - Sorozatok


A franchise (The Franchise)

Egy nem túl közkedvelt franchise-film stábja megküzd a helyéért egy vad és kegyetlen filmes univerzumban. Feltárul a szuperhősfilmek világának titkos káosza és felmerül a kérdés: hogyan is készül pontosan a film?

A vígjáték/szatíra showrunnere az Oscar-díjas Sam Mendes (Amerikai szépség, Skyfall, 1917), a főszerepekben pedig Daniel Brühl (Amerika kapitány: Polgárháború, Hajsza a győzelemért), Himesh Patel (Yesterday, Tizenegyes állomás, Tenet) és Billy Magnussen (Országúti diszkó, Szerelemre tervezve, 007 Nincs idő meghalni) láthatóak.

premier: 10.07, heti egy epizód


A bizalmas (The Confidante / Une Amie Devouee)

A megtörtént esetet feldolgozó alkotás középpontjában a  rockzenerajongó Christelle áll, aki 2015-ös párizsi terrortámadások után felveszi a kapcsolatot a túlélők közösségével, mivel egy barátja, Vincent is áldozattá vált. A közösség oszlopos tagjává válik, ám szándékairól lassan lehull a lepel.

A bizalmas az első francia HBO-minisorozat.

premier: 10.11, heti egy epizód


Superman és Lois 

A DC nagysikerű sorozatának utolsó évadában Superman (Tyler Hoechlin) brutális harcba keveredik Luthor szörnyetegével; Lois (Elizabeth Tulloch) és a fiúk versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék Lane tábornokot (Dylan Walsh).

premier: 10.23., duplarészes premier után heti egy rész


MAX – filmek

Borzalmak városa (Salem's Lot) 

A Stephen King regénye alapján készült filmben egy író visszatér szülővárosába, Jerusalem’s Lotba, hogy kiírja magából gyermekkori traumatikus élményeit, ám hamarosan kiderül, hogy egy vérszomjas vámpír tartja rettegésben a lakókat. Az író elhatározza, hogy megállítja a gonoszt.

premier: 10.03


A Caddo-tó (Caddo Lake)

Egy nyolcéves lány eltűnik a Caddo-tó mocsárvidékén, ahol egy kis vidéki közösség él. Mindez különös események sorát indítja el, régi eltűnések és tisztázatlan halálesetek elevenednek meg, és végül egy több évtizede feltáratlan rejtélyhez vezetnek. Főszerepben Dylan O'Brien (Útvesztő-filmek, Szerelem és szörnyek).

premier: 10.10


Időugrás (The Present)

Christian Ditter új vígjátékában egy fiú és testvérei egy mágikus családi örökség birtokában visszamennek az időben szüleik válásának előestéjéig, hogy megváltoztassák a jövőt. Főszerepben Isla Fisher és Greg Kinear.

premier: 10.03


Köztünk élő angyalok (Ordinary Angels)

A Reacher sorozattal ismertté vált Alan Ritchson és az Oscar-díjas Hilary Swank főszereplésével készült dráma a Rotten Tomatoes oldalán 84%-os kritikusi és 99% nézői értékelésen áll. A sztori szerint egy kisvárosi fodrász, Sharon új célra lel, amikor megismerkedik egy özvegyemberrel, aki keményen dolgozik családjáért. Egyik lánya májátültetésre vár, ezért Sharon minden követ megmozgat, hogy a kisvárosi közösség összefogva segítsen a lánynak. 

premier: 10.10