Fegyverrel fenyegetőztek Natalie Portman sorozatának forgatásán?

A színésznő éppen Baltimore-ban forgatja a Lady in the Lake című Apple TV+-sorozatot, amelynek a forgatásáról egészen elképesztő dolgokat lehetett hallani.

A helyi sajtó rendőrségi forrásokra hivatkozva először annyit közölt, hogy péntek délután baltimore-i drogdílerek egy csoportja fegyvert lóbálva követelt 50 ezer dollárt a széria producereitől, azzal fenyegetve őket, hogy amennyiben nem fizetnek, nem engedik meg nekik, hogy folytassák a forgatást, ezenkívül valakit le fognak lőni. A producerek visszautasították a védelmi pénz kifizetését.

Vasárnapra a narratíva jelentősen megváltozott:

akkor már arról lehetett hallani, hogy két személy fenyegette meg fegyverrel a produkció egyik sofőrjét, azelőtt, hogy a stáb és a producerek kiértek volna a forgatási helyszínre. A műsort gyártó Endeavor Content is ezt a változatot erősítette meg a közleményében. Később azonban a sztori tovább finomodott.

A rendőrség közlése szerint (akik visszanézték a helyszínen működő térfigyelő kamerák felvételeit és kihallgatták az érintett személyeket) egy ruhákat árusító elégedetlenkedő utcai kereskedő kereste meg a Lady in the Lake stábját és biztonsági vezetőjét, mivel nem volt boldog attól, hogy a forgatás miatt nem tud dolgozni a szokásos helyén, ami bevételkiesést okozott a számára. Az árus ezért anyagi kompenzációt követelt, állítólag ígértek is neki pénzt, és az ezzel kapcsolatos adminisztrációt ment intézni a területre.

Forrás: Amy Sussman / Getty Images


Később azonban a szóban forgó férfit narkotikumokkal kapcsolatos visszaélés miatt letartóztatták. A rendőrség szerint – habár még nyomoznak az ügyben, szóval akár további fordulatok is várhatók – a fegyverrel fenyegetőzésről szóló mendemondák túlzóak, pontatlanok, sőt hamisak voltak, és senkit sem sikerült felkutatniuk, aki első kézből erősítette volna meg az események megtörténtét. Érdekes ugyanakkor, hogy a Lady in the Lake rendezője, Alma Har’el egy azóta eltávolított tweetben szintén kiírta, hogy erőszakos fenyegetőzés és zsarolás miatt a produkciót átmenetileg le kellett állítani.

Szóval vagy az van, hogy a kényes hollywoodi filmesek egy kicsit túlreagálták egy szerencsétlen befüvezett baltimore-i utcai árus reklamálását, majd az információ úgy terjedt, mint a pletykaváros nevű játékban, egyre torzítva, vagy valóban helyi maffiózók keresték meg őket, viszont – esetleges további fenyegetőzések hatására – a rendőrségnek érthető módon már nem akartak erről beszámolni, így visszavonták a korábban mondottakat. Talán sosem fog kiderülni. Az Apple TV+ egyelőre nem kommentálta a dolgot.


(via The Hollywood Reporter, IndieWire)