Földbe állt Samuel L. Jackson sorozata

A Marvel-sorozatok közül a Titkos invázióé lett a legrosszabb finálé a szavazók szerint.

Júniusban debütált a Disney+ műsorán a Titkos invázió, amelyben Samuel L. Jackson újra eljátszhatta Nick Fury karakterét, aki a Földre beszivárgott, alakváltó Skrullok ellen harcol.

Az előjelek biztatóak voltak, Jackson az egyik legnépszerűbb sztár a Marvel-istállóban, a sorozat pedig Brian Michael Bendis 2008-as, azonos című, kritikailag is elismert képregényén alapul. Az alkotók ráadásul azt ígérték, klasszikus szuperhősszéria helyett inkább egy izgalmas kémjátszmára hasonlít majd a történet, vagyis azoknak is szól, akiket a Marvel-féle fantasztikum kevésbé fog meg.

A nézők ehhez képest nem fogadták jól a sorozatot, a kritikák pontszámai végig alacsonyak és közepesek maradtak, a szerdán sugárzott fináléval pedig sikerült negatív rekordot is dönteni: jelenleg 10 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on.

Az utolsó rész ezzel hivatalosan is minden idők legalacsonyabbra értékelt Marvel-sorozatepizódja lett.

Az első, "Feltámadás" című epizód 52 százalékon, míg a harmadik és negyedik, az "Elárulva" és "Szeretve" című epizódok 38 százalékon állnak, összességében pedig 60%-ot kapott a közönségtől az évad – a kritikusoktól csak 56-ot.

Volt olyan kritikus is, aki az első pár epizód után még bizakodó volt, az NME szerzője például 4 csillagot adott rá, és úgy jellemezte a sorozatot, mint "a Marvel izgalmas válasza a Star Wars Andorjára", és bizonyítja, hogy „ha még nem is teljesen felnőtt, a Titkos invázió legalább egy kicsit érettebbnek tűnik a tervezésben és az ambícióban - egy tinédzser franchise, amely először lép ki a való világba."

Lázadoznak a rajongók az új Marvel-sorozat intrója miatt

Kiderült, hogy a Samuel L. Jackson főszereplésével készült Titkos invázióba a mesterséges intelligencia is besegített.

Még több Titkos invázió

 

Más nem volt ilyen elnéző, az AV Club kritikusa szerint „a sorozat összességében időpocsékolás volt, Nick Fury elpocsékolása, és Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Emilia Clarke, Cobie Smulders és Olivia Colman jó alakításainak elpocsékolása”, Mikel Zorilla metaforája szerint pedig „a friss Coca Cola elvesztette pezsgését, és langyossá vált, ami már más Marvel-sorozattal is megtörtént.”

via: NME