Gillian Anderson teljesen kiábrándult Hollywoodból

A színésznő az X-akták 2002-es befejezése után Londonba költözött, annyira meggyűlölte az amerikai szórakoztatóipart.

Vasárnap felkerült a Netflixre A Korona 4. évada, amelyben Gillian Anderson alakítja a Vasladyt, azaz Margaret Thatcher brit kormányfőt. Bár a színésznő amerikai (Chicagóban született 1968-ban), a gyerekkorát Londonban töltötte, és ide is költözött vissza 2002-ben, miután véget ért a kultikus népszerűségű X-akták, ő pedig addigra már teljesen kiábrándult az amerikai showbizniszből. A színésznő többek között erről, és persze még sok más érdekességről is mesélt a napokban a TV Week magazinnak.

Sokan nem értették, hogy az X-akták sikere után miért költöztem Londonba, és folyton megkérdezték, miért tűntem el Hollywoodból. Mindig is hiányzott az Egyesült Királyság, és mindig is tudtam, hogy egyszer vissza fogok térni ide. De akkor ennek a döntésemnek az volt az igazi oka, hogy nehezen dolgoztam fel azt, hogy ennyire fiatalon lettem ennyire híres, és közben láttam a legrosszabb részét a szórakoztatóiparnak. Tényleg nagyon utáltam, és el akartam menekülni onnan.
Gillian Anderson az X-akták mozifilmben (forrás: InterCom)

 

Anderson persze saját bevallása szerint idősebben már kicsit másképp látta a dolgokat, de idő kellett neki, mire sikerült feldolgoznia a saját sikereit, valamint elhinnie magáról azt, hogy bár Dana Scully különleges ügynök megformálásáért a tévéipar Oscar-díjának számító Golden Globe-ot is megkapta, el tud azért játszani más szerepeket is. Utóbbiról egyébként bárki meggyőződhet, aki látta már őt a Pusztaház örökösei, a Hannibal vagy a Netflix kínálatában is elérhető Szexoktatás című tévésorozatokban, amelyek már mind évekkel az X-akták után készültek.

Mostanra számos jutalommal lettem már gazdagabb amiatt, hogy a megérzéseimre hallgattam. Soha nem jutottam el arra a pontra, hogy egyáltalán fontolóra vegyem azt, hogy visszaköltözök Amerikába.

(via The Independent)