G.R.R. Martin ötéves szerződést írt alá az HBO-val

Producerként és íróként is közreműködik a Trónok harca spin-off sorozataiban, de egyéb forgatókönyveken is dolgozik. Regényt írni biztos nem lesz ideje.

Hiába ábrándult ki a fél világ a Trónok harcából a pocsék lezárás után, az HBO nagyobb sebességre kapcsolt: már forog a House of the Dragon, ami 300 évvel a sorozat előtt játszódik, a fókuszban a Targaryenekkel, illetve négy további szériát, illetve egy animációs sorozatot készítenek elő.

A négy Emmy-díjat is nyert George R.R. Martin már korábban is dolgozott sorozatokon, jóval a Trónok harca előtt: a nyolcvanas években az Alkonyzóna több epizódjának írta a forgatókönyvét, illetve az 1987 és 1990 között sugárzott A szépség és a szörnyeteg című sorozat (Linda Hamiltonnal és Ron Perlmannal a címszerepben) több mint egy tucat részét íróként jegyzi. Most egy ötéves szerződést írt alá a streamingszolgáltatóval. A Trónok harca spin-offokban íróként és producerként veszt részt, és Nnedi Okorafur magyarul is megjelent, A halálmegvető című díjnyertes posztapokaliptikus regényének, illetve Roger Zelazny 1979-es fantasyjének, a Roadmarks adaptációin fog dolgozni.

Ez pedig azt jelenti, hogy a következő öt évben nem lesz sem ideje, sem energiája regényt írni, hiszen írás mellett írni nemigen lehet. Legfeljebb ímmel-ámmal, de szívvel-lélekkel, nekiveselkedve semmiképp. Azaz a The Winds of Winter továbbra is csúszni fog, ha egyáltalán elkészül valaha.

Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic for HBO / Getty Images

 

Martinnak az HBO-n túl is futnak projektjei. A Wild Cards című sajátos antológiasorozatból (néhány kötete magyarul is megjelent) is sorozat készül, In the Lost Lands címmel pedig rövid fantasy novelláiból forgat filmet Paul W.S. Anderson, Milla Jovovich és Dave Bauttista főszereplésével. Továbbá a Meow Wolf nevű, szórakoztató művészeti társulatával két nagyszabású, történetközpontú interaktív kiállításon is dolgozik: az egyik, a Santa Fében nagy sikert aratott House of Eternal Return Las Vegasban is megnyílik, a másik pedig a Meow Wolf's Kaleidoscope, Denverben.

Forrás: Joe Scarnici/Getty Images for Playboy

 

A fejlesztés alatt álló Trónok harca spin-offok a következők:

10,000 Ships: A Martell-ház ősének, Nymeria királynőnek, Dorne alapítójának története, ezer évvel a Trónok harca eseményei előtt. A cím, a Tízezer hajó arra a flottára utal, amit Nymeria, miután Essosból Dorne-ba hajózott, felgyújtatott, hogy ne térhessenek vissza.

The Sea Snake/9 Voyages: a Gotham showrunnere, Bruno Heller vezetésével formálódó produkció Lord Corlys Velaryon, a rettegett Tengeri Kígyó kalandjait dolgozza fel. A karaktert Steve Toussaint játssza, és a House of Dragonban is megjelenik, feleségét, Rhaenys Targaryent Eve Best alakítja.

Flea Bottom, azaz Bolhavég: Királyvár nyomornegyede, ahol tengerjáró Davos és Gendry Baratheon is született. Nem lehetetlen, hogy egy Peaky Blindershez hasonló sorozatra számíthatunk, bemutatva a helyi bűnbandákat.

Dunk és Egg: Ser Duncan, a Magas és fegyverhordozója, Egg, a későbbi V. Aegon Targaryen, más néven Esélytelen Aegon. Martin népszerű figurái, több novellájában és kisregényében (Kóbor lovag/Rejtélyes lovag) megjelentek. Történetük 90 évvel a Trónok harca előtt játszódik.

Terveznek egy rajzfilmsorozatot is, bár erről még semmi egyebet nem lehet tudni.

(Forrás: The Hollywood Reporter)