Ha unja már a családját, kapcsolódjon ki ezekkel a rendhagyó filmes családokkal!

Az összezártság senkinek sem könnyű, de talán segít valamicskét, ha megtapasztaljuk, hogy másoknak sokkal nehezebb. Kiválogattunk a streamelős szolgáltatók kínálatából öt olyan alkotást, amelyekben őrült, szokatlan vagy problémás családok állnak a középpontban.

Vérmesék

Manzoniéknak, a hírhedt amerikai maffiózócsalád tagjainak mindenük megvolt, egészen addig, amíg Fred, a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) bízzák meg azzal, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét, Maggie-t, és két vadóc kamasz gyereküket (Dianna Agron, John D’Leo). A Robert De Niro és Michelle Pfeiffer főszereplésével készült fekete komédiát Luc Besson rendezte.

A filmet a Netflixen találjuk.

Modern család

Ez a 2009 és 2020 között 11 évadon át futott sitcom egy Golden Globe-ot és másfél tucatnyi Emmy-díjat is nyert – teljesen megérdemelten. A Rém rendes család Al Bundyjaként híressé vált Ed O’Neill ezúttal egy olyan hatvanas családapát alakít, Jay Pritchettet, aki jelenleg tűzrőlpattant kolumbiai feleségével (Sofía Vergara), annak korábbi házasságából született kamasz fiával és közös kisfiukkal él, de a helyzet ennél sokkal bonyolultabb, hiszen Jaynek van már két felnőtt gyereke is. A felnőtt gyerekek közül a lánynak is vannak már gyerekei, a fiúnak pedig egy férfi élettársa, lévén, hogy meleg, de csakhamar nekik is lesz gyermekük. Szóval ennek a három családnak követhetjük a nem egyszerű mindennapjait, méghozzá áldokumentumfilmes eszközökkel.

Az aktuális tévés sugárzások mellett a teljes sorozat fent van a Netflixen.

Instant család

Az író-rendező Sean Anders (Megjött apuci-filmek) saját életéből merített valós események inspirálták a filmbéli Ellie (Rose Byrne) és Pete (Mark Wahlberg) történetét. A sikeres pár abból él, hogy házakat újít fel, majd ad el. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy „vén szülők” lesznek, mire a gyerekük diplomázik, és viccből felmerül, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy ötéves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének.

Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az adoptálással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként tényleg magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt.

Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is! Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család.

A tévés vetítések mellett a film a Netflixen is streamelhető.

Anyáim története

A közel öt éven keresztül készített dokumentumfilm egyik főszereplője Virág, a volt parlamenti képviselő, aki kiábrándult, és otthagyta a politikai pályát. Zenész barátnőjével, Nórával úgy döntenek, gyereket vállalnak, annak ellenére, hogy Magyarországon kifejezetten nehéz az azonos nemű pároknak családot alapítani. Két év bizonytalan várakozás után hírt kapnak egy örökbefogadásra váró, roma származású kislányról. Nóra és Virág habozás nélkül igent mondanak. Míg Virág ösztönösen ráérez az anyaszerepre, Nóra nehezen találja a helyét a családban. Félelme, hogy kislányának nincs szüksége két anyára, alapjaiban kérdőjelezi meg, amit addig önmagáról gondolt. Hőseinknek a szülővé válás nehézségei mellett a szivárványcsaládok kirekesztettségével is meg kell küzdeniük, és ez egyre növekvő mértékben befolyásolja életük és jövőbeli terveik alakulását. Habár kritikusunk alaposan lehúzta a filmet, attól még hátha nektek tetszeni fog!

A film elérhető az HBO GO-n.

Ez minden, amit tudok

A Wally Lam bestselleréből Derek Cianfrance (Blue Valentine, Túl a fenyvesen) rendezésében készült széria a sorsüldözött Birdsey család történetén keresztül mutatja be a XX. századi Amerikát. A családi saga – mely párhuzamosan követi egy ikerpár életét – az árulás, az áldozathozatal és a megbocsájtás epikus története. A sorozat Dominickre és a paranoid skizofréniában szenvedő Thomasra koncentrál életük különböző szakaszaiban,

és valami olyan elképesztő nyomorpornót mutat be,

hogy tudunk olyanokról, akik azért szerették nézni a hősök szenvedését, mert közben arra gondoltak, hogy hozzájuk képest nekik nem is olyan rossz. De tényleg, amikor már azt hisszük, most már ennél rosszabb nem történhet a szerencsétlen főhősökkel, megint mutatnak valami brutálisat, ami aktuálisan zajlik velük, vagy épp a múltból kerül elő valami súlyos titok. Az ikerpár szerepében egyébként Mark Ruffalo nyújt nagyszerű, utóbb Golden Globe-bal és Emmy-díjjal is kitüntetett kettős alakítást.

A sorozat elérhető az HBO GO-n.