Harrison Ford első nagyobb tévés szerepében debütál

A sztár az Apple TV+ sorozatában költözik a mozikból a kisképernyőkre. Egy Jason Segel és a Ted Lasso alkotói, Bill Lawrence és Brett Goldstein által jegyzett szériában fog játszani.

A 10 epizódból álló Shrinking („shrink”-nek hívják informálisan a pszichiátereket, terapeutákat, így a szó körülbelül azt jelenti, hogy „agyturkászkodás”) részeit a színészként is ismert Jason Segel írta, aki executive producere is lesz a sorozatnak, a Ted Lasso révén híressé vált Bill Lawrence és Brett Goldstein oldalán.

A Shrinking egy gyászoló terapeutáról, Jimmyről szól, akit maga Segel alakít, de Ford is állandó szereplője lesz a szériának. A sztori szerint Jimmy a gyász miatt kissé kifordul önmagából, és elkezdi kendőzetlenül páciensei elé tárni, hogy mit is gondol róluk valójában. Semmibe véve minden szakmai etikát és gyakorlatot, a férfi hatalmas zavart okoz, amitől nemcsak a többi érintett, de a saját élete is drasztikusan megváltozik.

Harrison Ford. Forrás: Ian Gavan / Getty Images


Harrison Ford egy másik, Phil nevű pszichológust alakít, aki korábban Jimmy mestere volt, és nemcsak sikeres, nagy múltú szakmai gyakorlattal rendelkezik, de ő tekinthető a kognitív viselkedésterápia egyik úttörőjének. A jól bevált módszerébe kissé már belekényelmesedő férfinak azonban egészen váratlanul kell kimozdulnia a komfortzónájából, amikor Parkinson-kórral diagnosztizálják.

Phil megformálása lesz az első állandó sorozatszerep Ford számára,

aki még pályája elején feltűnt ugyan olyan szériákban, mint a The F.B.I. vagy a Gunsmoke, de azokban csak egy-egy vendégszerepléssel bízták meg. Azt még nem tudni, mikor debütál a Shringking a CODA Oscar-díjával nemrég nagyot gurító Apple TV+-on, de Fordot addig is megnézhetjük a közelgő Indiana Jones-folytatásban – bár arra is 2023 június végéig kell várnunk.


(via IndieWire)