Így nyomoz Keira Knightley a bostoni fojtogató után

A Boston Strangler március 17-én érkezik a Hulura, azaz nálunk minden bizonnyal a Disney+-on lesz látható. Addig is nézd meg az izgalmas előzetest!

Kevesen tudják, de a Bostonban és környékén 1962 és 1964 között több mint egy tucat egyedülálló, 19 és 85 év kor közötti nőt megfojtó sorozatgyilkos két elszánt riporternőnek köszönheti a lelepleződést. Loretta McLaughlin (Knightley) fedezte fel ugyanis, hogy kapcsolat lehet három környékbeli idős asszony meggyilkolása között, és ő írt először az ügyről, majd kollégájával, Jean Cole-lal együtt megpróbálták maguk felgöngyölíteni az esetet.

Eközben pedig nemcsak a kor tomboló szexizmusával kellett megküzdeniük, de saját testi épségük is veszélybe került, miután a gyilkos is tudomást szerzett munkájukról.

Knightley-n és Coonon kívül olyan színészek játszanak még a filmben, mint Alessandro Nivola, Bill Camp vagy Chris Cooper.


A forgatókönyvíró-rendező, Matt Ruskin pedig alkotásával kapcsolatban elmondta, hogy a bostoni fojtogató ügyének valódi hátterét annak ellenére is felderítetlennek találta a nyilvánosság előtt, hogy 1968-ban már bemutattak egy róla szóló filmet Tony Curtis címszereplésével – de itt elsősorban a tettesre és a rendőrökre koncentráltak, és azt láthattuk benne, hogy minden a terv szerint halad egészen a végkifejletig, amíg el nem kapják a gyilkost.

Habár Ruskin maga is Bostonban nőtt fel, ő is csak pár évvel ezelőtt értesült a bátor újságírónők izgalmas nyomozásáról. Ezt követően több mint egy évig végzett kutatómunkát az ügyben, amelynek során rájött például, hogy Jean Cole az egyik régi barátjának a nagymamája volt. A konkrét esettől elszakadva az alkotó munkáját olyan hasonló témájú filmek is segítették, mint A Zodiákus vagy Az elnök emberei. A végső lökést pedig az adta meg a számára, amikor nem kisebb név szállt be producerként a filmbe, mint Ridley Scott.


(via IndieWire)