Így reagáltak a Szex és New York sztárjai a szexuális zaklatással vádolt Mr. Big botrányára

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis egy közös közleményben fogalmazták meg véleményüket a sorozat, illetve És egyszer csak… című folytatása színészéről, Chris Noth-ról.

„Mélyen elszomorítanak minket a Chris Noth-t érintő állítások.

Támogatjuk azokat a nőket, akik előléptek és megosztották ezeket a fájdalmas élményeket. Tudjuk, hogy ez mennyire nehéz lehetett, és leborulunk előttük” – olvasható a három színésznő nyilatkozatában.


Ahogy arról korábban többször is írtunk, Noth-t múlt pénteken a The Hollywood Reporter cikkében két nő vádolta szexuális zaklatással. A színész tagadja a vádakat.

„A nem nemet jelent, és ezt a határt sosem léptem át.

Ezek az együttlétek kölcsönös beleegyezést követően történtek. Nagyon furcsállom ugyanakkor a dolog időzítését” – védekezett a sztár.

Chris Noth arra utalt, hogy a botrány közvetlenül azután pattant ki, hogy SPOILER! az általa megformált karakter otthoni spinningezés közben szívrohamot kapott az És egyszer csak…-ban, amire a sportszergyártó Peloton cég egy vicces reklámmal reagált (erről itt és itt írtunk korábban).

Chris Noth a The Equalizerben. Forrás: Barbara Nitke / CBS via Getty Images


A botrányt követően a Peloton azonnal eltávolította a hirdetést (annál is inkább, mivel abban szexuális együttlétre történt utalás), majd saját ügynöksége is kirúgta Noth-t; a legújabb fejlemény pedig – a Szex és New York-színésznők reakciója mellett –, hogy

a sztárt menesztették sorozatából, a The Equalizerből is.

„Chris Noth nem forgat további epizódokat a The Equalizerbe, és ez egy azonnal hatályba lépő intézkedés” – fogalmazott egy közleményben a szériát gyártó Universal Television és az azt sugárzó CBS csatorna.


(via IndieWire)