Ilyen lesz a netflixes Sandman és A kaptár

Erősnek ígérkező sorozatokkal dobja fel a nyarat a streaminges cég.

Új előzetest kapott a Netflix egyik legjobban várt szuperprodukciója, a Neil Gaiman ikonikus képregénye alapján készülő Sandman: Az álmok fejedelme, illetve a premier dátumát is elárulták. A nyomasztó dark fantasy augusztus 5-én kerül fel a platformra. Egy teasert már tavaly szeptemberben közzétettek, abban még csak két karaktert lehetett látni, a főszerepet alakító Tom Sturridge-ot (Rockhajó), illetve az őt fogságba ejtő Roderick Burgesst (Charles Dance).

Az új trailerben feltűnik többek közt Gwendoline Christie (Trónok harca), Joely Richardson, David Thewlis, Patton Oswalt (Pszichoszingli), Stephen Fry, illetve a Halált alakító Kirby Howell-Baptiste és Jenna Coleman is Johanna Constantine szerepében.


A Netflix még 2019-ben szerezte meg a jogokat egy jelentősebb összegért. A showrunner Allan Heinberg (Wonder Woman, A Grace klinika), de

a kreátorok közt ott van maga Gaiman

és David S. Goyer (Dark City, Penge, A sötét lovag-trilógia) is.


Szintén a Netflixen debütál július 14-én A kaptár sorozatverziója. A széria executive producere és showrunnere Andrew Dabb, akit az Odaát producereként ismerhetünk. A nyolcrészes sorozat első két epizódját Bronwen Hughes rendezte, aki rutinos tévés direktornak számít: olyan műsoroknak jegyzi egy-egy részét, mint a Breaking Bad, a Teen Wolf – Farkasbőrben, a Better Call Saul vagy a The Walking Dead. A sztori 2036-ban játszódik, 14 évvel a halálos vírus okozta globális apokalipszis után, főhőse pedig a túlélésért küzdő Jade Wesker, akit két színésznő is alakít (Ella Balinska, Tamara Smart), láthatunk ugyanis jeleneteket a karakter múltjából is.