Ingyenes borzongást kínál hétvégére a FILMIO

Krimit, thrillert és film noirt nézhetünk díjmentesen. 

A „magyar Netflix”, azaz a Nemzeti Filmintézet magyar filmeket kínáló streamingplatformja ismét ingyenes napokat tart. A FILMIO kínálatában számtalan bűnügyi alkotás megtalálható, amelyek a ködös őszi estéken még jobb kikapcsolódást nyújtanak. Ezek közül most a Kicsi, de nagyon erős, a Túsztörténet, a Céllövölde, a Budapest Noir és a Patthelyzet november 20-ig ingyenesen megtekinthető az oldalon.

Kicsi, de nagyon erős

Forrás: FILMIO

 

Bogár Pál képes bárhova betörni anélkül, hogy nyomot hagyna, családja megélhetése érdekében ezért a vizsgálati fogságból való szabadulását követően is folytatja bűnöző életmódját, álcaként pedig egy kohóban vállal munkát. Grunwalksy Ferenc filmje, bár a rendszerváltás idején játszódik, időtlen alkotás a bűnről és az oda vezető útról.

Túsztörténet

Forrás: FILMIO

 

Egy határ menti kisvárosban két kamasz fiú lopott fegyverrel túszul ejt tizennyolc lányt a kollégiumban, hogy így csikarjanak ki nyugati útlevelet a hatóságoktól, amelyet magas beosztású apjuk miatt nem kaphattak meg. Gazdag Gyula filmje egy 1973-ban megtörtént túszdráma megrendítő feldolgozása a Kádár-korszak kilátástalanságáról.

Céllövölde

Sopsits Árpád megtörtént eseményeken alapuló drámája egy gyilkosság előzményeit mutatja be a hallgatag Feri történetén keresztül, akit gyermekkorában traumaként ért, amikor apja eladta a család céllövöldéjét. A lélektani bűnfilmben a nyomozót Nagy Feró alakítja, az apát és az anyát pedig Kovács Lajos és Monori Lili.

Budapest Noir

Budapest, 1936: brutálisan meggyilkolt fiatal lány holttestére bukkannak az utcán, a rendőrség azonban gyanúsan hamar lezárja az ügyet, amit így a kiábrándult bűnügyi újságíró, Gordon Zsigmond próbál meg felgöngyölíteni. Gárdos Éva filmje vérbeli sötét krimi Kondor Vilmos borzongató sikerregénye alapján.

Patthelyzet

Egy kisvárosi bankfiók átlagosnak kinéző napját fegyveres rabló zavarja meg, a pánikhelyzetben pedig az összes ajtó bezárul. Az épületben ragadt emberek a fegyveres bűnöző társaságában próbálják megoldani a szokatlan helyzetet, miközben kiderül, hogy a szálak nagyon is összeérnek.