Interjút adott a „Tinder-svindler”

A netflixes dokufilm-szenzáció, A Tinder-csaló „főhőse” az Inside Edition című amerikai hírműsornak adott Zoom-interjút hétfőn. Tagadja, hogy nőket vert volna át.

Ahogy arról mi is sokszor írtunk már, a streamelős óriás február 2-án mutatta be azt a dokumentumfilmet, amely egy Simon Leviev, eredeti nevén Shimon Hayut nevű fiatal izraeli férfiról szól, akiről az alkotásban három nő is azt állítja, hogy milliókat csalt ki tőlük, miután a Tinderen megismerkedtek, majd a férfi gazdag örökösnek adta ki magát, de egy idő után azt a látszatot keltette a számukra, hogy bajba került, de nem fér hozzá a pénzéhez, ezért azonnali kölcsönre van szüksége.

Hayut azóta üzent az Instagramon („hamarosan megosztom a történetet az én nézőpontomból is”), majd még pofátlanabb módon regisztrált a Camóra, ahol hírességektől lehet – természetesen pénzért – személyre szabott videókat rendelni. Ahogy arról ebben a cikkünkben írtunk, a férfi időközben egy menedzserrel is szerződést kötött, mivel szeretne betörni a szórakoztatóiparba (mivel a róla szóló dokumentumfilmet több mint 50 millióan látták, lehet mondani amúgy, hogy már be is tört).


A szélhámos a minap pedig valóban elmondhatta a történetét a saját szemszögéből is, mivel hétfőn került adásba az az interjú, amit az Inside Edition című amerikai hírműsor riportere készített vele (ebből láthatók részletek fentebb). A férfi – akit a netflixes dokuban szereplő nők átverése miatt ugyan nem ítéltek el, de Finnországban és saját hazájában is ült csalás miatt – a beszélgetés során felháborítóbbnál felháborítóbb dolgokat mond.

„Én csak egy szingli pasi vagyok, aki lányokkal akart ismerkedni a Tinderen.

Nem vagyok Tinder-csaló” – állítja például az interjú beharangozójában.

A beszélgetés során Hayut ragaszkodik hozzá, hogy ő egy „legitim üzletember”, aki abból szerezte a vagyonát, hogy még 2011-ben jól bevásárolt bitcoinból. A kérdésre pedig, hogy ő-e Lev Leviev gyémántmogul fia, azt válaszolta, hogy nem, de ezt soha nem is állította magáról (hogy akkor vajon miért vette fel a Leviev nevet, az nem derül ki). Ezenkívül azt is elmondta, hogy nincs rossz érzése A Tinder-csalóban szereplő három nő miatt, mivel nem követte el ellenük mindazt, amivel vádolják.

A műsorban röviden feltűnik a férfi oldalán új barátnője, egy izraeli modell is, aki belemondja a kamerába, hogy Hayut természetesen sosem kért tőle pénzt. (A beszélgetésben egyébként a nőt Kate Conlonként emlegetik, de a Google nem ad találatot ilyen nevű izraeli modellre, ahogy a képtalálatok közt sem található hasonló külsejű nő.)

„Nem vagyok csaló, nem vagyok szélhámos!

Az emberek nem tudják, ki vagyok, szóval nincs joguk ítélkezni. Tisztázni akarom a nevem, és elmondani a világnak, hogy mindez nem igaz” – mondja még Shimon Hayut az interjúban.


(via CNN, The Hollywood Reporter, Inside Edition)