Iszonytatóan izgalmas a női Hellraiser előzetese

A rebootban Jamie Clayton alakítja az ikonikus Szögfejet.

Október 7-én, a Hulun fog debütálni Clive Barker 1987-es klasszikus horrorjának rebootja, amelyben a rituális kínzásokat kedvelő, másik dimenzióból érkező cenobitát Jamie Clayton (L: A Q generáció, Nyolcadik érzék) játssza. A film már 2019 óta állt előkészület alatt, de csak a forgatás után, 2021 októberében derült ki, hogy Clayton kapta meg a szerepet.

A trailerben az új Pinhead, azaz Szögfej egy Riley nevű fiatal nőt terrorizál. Az Odessa A'zion által alakított, függőséggel küzdő nő rábukkan egy ősi titokdobozra, amelynek egyetlen célja, hogy megidézze a Cenobitákat, a szadista természetfeletti lényeket, akik egy másik dimenzióból érkeznek a Földre.

Az eredeti, 1987-es filmben Doug Bradley játszotta a Cenobiták vezetőjét, és csak a későbbi folytatásokban keresztelték át Pinheadre. A franchise keretében végül négy mozifilm, hat videóra forgatott folytatás és több képregény készült el.

Az új film nem folytatás, mert ugyanúgy Clive Barker 1986-os The Hellbound Heart című novelláján alapul. A reboot rendezője David Bruckner (A rítus, Éjszaka a házban), a forgatókönyvet Ben Collins és Luke Piotrowski írta a David Goyerrel (Batman: kezdődik) közösen jegyzett történet alapján.

Jamie Clayton és Odessa A'zion mellett olyan színészeket láthatunk majd a filmben, mint a Vészhelyzetből ismert Goran Višnjić vagy Brandon Flynn, Drew Starkey, Adam Faison, Aoife Hinds, Selina Lo és Hiam Abbass.

Via: Variety