Jön a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak... 2. évada

Aligha ért bárkit is váratlanul a hír, hiszen Sarah Jessica Parker már utalt rá a korábbi interjúiban. Most viszont az HBO vezetősége hivatalosan is bejelentette.

Most már végre hivatalos: lesz 2. évada is a Szex és New York utódsorozatának, az És egyszer csak...-nak. Ez természetesen senkit sem ért váratlanul, hiszen az új széria nagyon hamar az HBO Max streaming szolgáltató eddigi legsikeresebb saját gyártású sorozata lett, és mind a showrunner Michael Patrick King, mind a sorozat sztárja és executive producere, Sarah Jessica Parker azt mondta a korábbi interjúkban, hogy nagyon szeretnék, ha a széria folytatódna.

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker és Kristin Davis az És egyszer csak...-ban (forrás: HBO Max)

 

Michael Patrick King az HBO és HBO Max tartalomért felelős vezetőjével, Casey Bloys-szal együtt hivatalosan is megerősítette a hírt. King a nyilatkozatában így ünnepelte a sorozat sikerét:

Nagyon örülök és izgatott vagyok, hogy még több történetet mesélhetek ezekről a vibráló, merész karakterekről – akiket ezek az erős, csodálatos színészek játszanak. Az a nagy helyzet, hogy mindannyian izgatottak vagyunk.

Sarah Aubrey, az HBO Max saját tartalmakért felelős vezetője a fentiekhez hozzátette:

Nagyon örültünk annak a társadalmi párbeszédnek, amit ezek a karakterek és történeteik generáltak egy olyan világban, amelyet már annyira ismerünk és szeretünk. Büszkék vagyunk arra a munkára, amit Michael Patrick King és a csodálatos íróink, producereink, szereplőink és stábtagjaink végeztek, hogy ezeket a történeteket a képernyőre vigyék. Alig várjuk, hogy a rajongók lássák, mit tartogat a 2. évad!

Az És egyszer csak... 2. évadában természetesen visszatérnek az eredeti szereplők, azaz Sarah Jessica Parker mint Carrie Bradshaw, Cynthia Nixon mint Miranda Hobbes és Kristin Davis mint Charlotte York. Kim Cattrall és az emblematikus Szex és New York-béli karaktere, Samantha azonban továbbra sem fog szerepelni a sorozatban.

Az új széria folytatásának kirobbanó sikere azért eleinte egyáltalán nem volt borítékolható. A PORT.hu kritikusa például az első két részt úgy jellemezte, hogy „csupa hátfájás és nagyothallás”, és már előre el is temette a sorozatot. Aztán miután alaposan lehúzta a szériát, a fináléra megváltozott a véleménye:

És egyszer csak… jó lett az új Szex és New York.

(via Variety & NME.com)