Jön Colin Firth bűnügyi minisorozata az HBO Maxra - íme a trailer

Megérkezett az HBO Max Az utolsó lépcsőfok (The Staircase) című igaz történeten alapuló sorozatának előzetese, mely egy 2003-as, nagy port kavart gyilkossági ügy részleteibe nyújt betekintést.

Az Antonio Campos (A tettes) által rendezett sorozat főszereplője Michael Peterson író, aki első számú gyanúsítottá válik, miután feleségét, Kathleent holtan találják a lépcső alján észak-karolinai otthonukban. Peterson szerepében Colin Firth tűnik fel, akit ezúttal amerikai akcentussal hallhatunk. A minisorozat a Kathleen halála utáni családi drámát mutatja be, valamint Michael bírósági tortúráját Jean-Xavier de Lestrade francia rendező azonos című, hírhedt dokumentumfilm-sorozata nyomán.

Petersont végül bűnösnek találták, bár számos kétség merült fel az ítélettel kapcsolatban,

mint ahogy a halálesetet övező (összeesküvés-)elméletekben sem volt hiány.

A rendező ígérete szerint Az utolsó lépcsőfok ez utóbbiakra is igyekszik válaszokat adni, kiváltképp arra a teóriára, miszerint Kathleen halálát közvetve egy bagoly okozta. Eszerint a nő a medence partján iszogatott,

amikor a madár rátámadt, és karmával megsebesítette a fejét.

A vérző és feldúlt Kathleen ezt követően rohant be a házba, ahol a lépcsős balesetet megelőzően számos helyen vérnyomokat hagyott maga után. A helyszínelők bagolytollakat is találtak a hajában, ám ezt a szálat sosem vizsgálták ki alaposabban annak ellenére sem, hogy a bagolytámadások viszonylag gyakoriak voltak Petersonék lakhelye környékén. Az utolsó lépcsőfok május 5-én debütál a tengerentúlon.

Forrás: Uproxx