Jön végre Stephen King vámpírfilmje – Előzetes!

A Borzalmak városa című klasszikusból készült film még októberben felkerül a Maxra.

A horrorkirály Stephen King 1975-ben megjelent regényéből (eredeti cím: Salem's Lot) már 1979-ben készült egy CBS minisorozat, majd 2004-ben a TNT is forgatott egy miniszériát, de a filmverzióra egészen eddig várni kellett. A projektet már 2019-ben bejelentették, eredetileg 2022. szeptemberi széles körű mozis megjelenéssel, ezt azonban többször elhalasztották, majd végül úgy döntöttek, egyből a MAX-on fog debütálni.

A sztori szerint Ben Mears író visszatér gyerekkori városába, a Maine-beli Salem's Lot-ba, hogy könyvet írjon. A településen azonban furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ben és a városkában élő emberek legnagyobb rémületére kiderül, hogy lakóhelyükön jelen van az ősi elpusztíthatatlan gonosz vámpírszerű lények képében. A sötét, titokzatos jelenségek sorozata ahhoz a komor, ódon házhoz köthető, ahol sok évvel korábban Ben Mearsen életében először úrrá lett a bénító félelem.

Az író-rendező Gary Dauberman, aki dolgozott már Stephen King-adaptáción, ő írta a 2017-es és 2019-es Az filmek forgatókönyvét is, de ő jegyzi az Annabelle, az Annabelle 2. – A teremtés, valamint Az apáca forgatókönyvét is. A főszerepet Lewis Pullman alakítja, akit többek között a Top Gun: Maverickben, a Piszkos 12 sorozatverziójában és az Odakinnben láthattunk, és akit Emmy-díjra jelöltek a Minden kémia című filmben nyújtott alakításáért. Szerepelni fog a Thunderbolts című új Marvel-filmben is.

A MAX-os október 3-i premier előtt a filmet a Beyond Fest nevű fesztiválon is bemutatják szeptember 25-én.

Via: THR