Jude Law meglepetésekkel teli Star Wars-sorozata a Disney válasza a Stranger Thingsre

A Földhöz kísértetiesen hasonló bolygón egy csapat gyerek találkozik egy Jedivel, pedig ebben az időszakban már csak egyedül Luke használja az Erőt...

December 3-án, előrehozott karácsonyi ajándékként rögtön két epizóddal debütál majd a Disney+ streaming platformon a legújabb Star Wars-sorozat, a Skeleton Crew. Ez az a széria, amiről a Disney eddig csak olyan közönségcsalogató, de valójában semmitmondó információkat közölt, mint hogy Jude Law egy olyan Jedit alakít benne, aki egy csapat gyereket (többek között egy kis ormányos ortolánt) pesztrál, akikre „életük legnagyobb kalandja vár”, és az egész produkció „úgy fog kinézni, mintha ezt is Steven Spielberg és a saját cége, az Amblin forgatta volna le a '80-as években”.

Itt vannak az első képek a Jude Law-féle Star Wars sorozatból

És az is megvan, mikortól láthatjuk a Skeleton Crew-t!

Tovább

 

A hétvégén a kaliforniai Anaheimben megtartott Disney-dzsemborin, a D23-on aztán kiderült, hogy a promóció mégsem volt túlzó:

a Skeleton Crew tényleg olyan, mintha Csillagok háborúja-környezetbe ültették volna át az E.T.-t és a Kincsvadászokat!

Persze nem nehéz felfedezni egy másik párhuzamot sem: a Disney-nél valószínűleg valaki megunhatta, hogy csak a Netflix járatja csúcsra a '80-as évek retrót a sokadik éve töretlenül népszerű Stranger Things-évadokkal, és ők is berendeltek egy kalandos felnövéstörténetet egy csapat kölyökkel a főszerepben. Elég csak megnézni a hétvégén debütáló új posztert, amin „bicajos tinik” futnak a sejtelmes fényben tündöklő erdő szélén egy titokzatos űrhajó felé! 

Az új előzetes pedig még több jelenetben ráerősített arra, hogy ez a Star Wars-díszletek közé rakott Kincsvadászok:

  • a nagy kalandba keveredő gyerekcsapat egy olyan bolygón él, ami kísértetiesen hasonlít a Földre,
  • még a tipikus „álmos amerikai kisváros”-életérzés is stimmel az ugyanolyan kertes házakkal és az erdő mélyén lévő titokzatos barlanggal, aminek a folyosói (természetesen) ősi titkokat rejtenek,
  • a gyerekek iskolabusszal mennek dolgozatot írni egy unalmas napon a suliba, aztán persze „antigravitációs biciklikkel” csatangolva a kisváros környékén valami sokkal izgalmasabb dologba keverednek (valószínűleg még walkie talkie-juk is van, ami elengedhetetlen kelléke ennek a zsánernek)
  • a titokzatos barlangban pont ugyanúgy csúszkálnak a meredek alagutakban, és találnak meg egy pókhálós holttestet, amitől halálra rémülnek, mint a Kincsvadászokban a fiatal Sean Astin, Josh Brolin és a többiek,
  • és ha megfigyeljük, az elhagyatottnak tűnő űrbárkán (amit valószínűleg be fognak kapcsolni a kölykök, és így jutnak majd ki az űrbe) egy csontvázszerű droid teljesít szolgálatot, akinek csak a fél szeme világít, mint valami kalóznak!

És ha ez mind nem lenne elég, itt van Jude Law karaktere, Jod Na Nawood, aki valamiféle Jedi. Ez viszont azért is érdekes, mert a Skeleton Crew-val kapcsolatban, most már hivatalosan is megerősítést nyert, hogy A Jedi visszatér után 6 évvel, A Mandalóri eseményeivel párhuzamosan játszódik, az Új Köztársaság korszakában,

ekkor viszont hivatalosan már csak egyetlen Jedi mester él: Luke Skywalker!

No persze ott van még Erő-használóként Ahsoka és a tanítványa, Sabine Wren, valamint a kis Grogu (nem is beszélve az olyan külön utas egykori Jedikről, mint a renegát Baylan Skoll), de egészen biztos, hogy Jod Na Nawood létezésének még súlyos következményei lesznek a galaxis sorsára nézve!

 

Harrison Ford életműdíjat kapott a Disney-től

Szintén hétvégi Disney-hír, hogy Harrison Ford augusztus 11-én, a D23 Expón vehette át a Disney Legends Awardot, és érzelmes beszédben fejezte ki háláját a díjért. A díjat 1987-ben hozták létre, hogy megünnepeljék azokat a színészeket, animátorokat, zenészeket és más alkotókat, akik hozzájárultak a Disney varázslatához. A díj korábbi kitüntetettjei között volt Elton John, Randy Newman és Carrie Fisher is.

A 82 éves Ford számos Disney-produkcióban alakított emlékezeteset: ő volt az Indiana Jones-filmekben a címszereplő régész, ő volt Han Solo, a régi Star Wars-trilógiában és Az ébredő Erőben, és jövőre a Disney másik nagy franchise-ában, a Marvel Moziverzumban is látható lesz, mint az Amerika kapitány: Szép új világ egyik fontos főszereplője, a Vörös Hulkká átváltozó Thunderbolt tábornok. A sztárnak Bob Iger, a Disney vezérigazgatója adta át a kitüntetést a rangos eseményen, ahol Ford maga is beszédet mondott, elmélázva azon, hogyan találta meg a helyét Hollywoodban, és mennyire hálás azoknak a munkatársaknak, akik segítettek neki mindezt elérni ebben az iparágban.

Szeretem az életet, amit kaptam. Szeretem az embereket, akikkel együtt dolgozhattam. Kiváltságos vagyok, hogy a történetmeséléssel foglalkozhatok. A történetek neked szólnak, rólad szólnak, rólunk szólnak.

A 2024-es Disney Legends kitüntetettjei között ott volt Jamie Lee Curtis színésznő, James Cameron rendező és John Williams zeneszerző is. Frank Oz bábos, aki 1980 óta Yoda hangja, szintén díjat vehetett át.

(via Scrrenrant)