Ki az a Jenna Ortega?

Apró érdekességek a Wednesday című sorozat sztárjáról.

Jó lesz, ha mindenki megjegyzi Jenna Ortega nevét, mert jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy ő is olyan nagy sztár lehet, mint Zendaya, Selena Gomez, Ryan Gosling, Demi Lovato, Justin Timberlake, esetleg Miley Cyrus vagy Zac Efron. Hogy miért pont ők? Mert ők is a Disney Channel istállójából indultak, ahogy Jenna Ortega, a Wednesday címszereplője is.

A 2002 szeptemberében született színésznő első komolyabbnak mondható szerepe a Jane the Virgin, magyarul Szeplőtelen Jane című sorozatban volt, amikor 2014-től kezdve 30 epizódon keresztül alakította a címszereplő fiatalkori énjét.  2016 és 2018 között pedig a Disney Channel Zűr közepén című sorozatában lehetett látni, mint Harley Diaz. Aztán jött egy jelentősebb mellékszerep a Netflixes You második évadában, de a Sikoly horror franchise újabb részeiben is ő a sztár.

Szerepelt az X című filmben, amiben egy ponton a karakterét fejbe lövik. Ez csupán azért érdekes, mert amikor ezt a jelenetet forgatták, azt követően volt egy videóhívás beütemezve Tim Burton rendezővel a Wednesday főszerepével kapcsolatban, így

a hajából lógó véres cafatokkal, és totál kialvatlanul jelentkezett be az online meetingre, ami nagyon megnevettette a rendezőt.


A Wednesday volt az első olyan szerepe, amit korábban már alakított valaki. Elmondása szerint ez óriási stressz, mert az embereknek már van a fejében egy kép a karakterről, tehát valamennyire közelíteni kell ahhoz, de mégis másnak kell lennie, új dimenzióba kell helyezni, stb. Szóval nem volt egyszerű, de talán ki lehet jelenteni, az elképesztő sikert ismerve, hogy elég jól sikerült az alakítása.


Jenna Ortega magánéletéről egyelőre nincs túl sok információ, hisz még csak 20 éves, most kezd befutni, most kezd csak foglalkozni vele a  szenzációhajhász, pletykaéhes bulvár sajtó, de azért van pár érdekesség, amit elárult magáról. Például azt, hogy mérleg a horoszkópja, de ennél többet nem nagyon tudott mondani erről. Azt viszont elárulta, hogy mivel Los Angelesben él, ezért elég sokszor megkapta már a viselkedésére vonatkozóan, hogy tipikusan olyan, mint egy Mérleg. Bármit is jelentsen ez. További érdekességeket még ebben a videóban szedtünk össze.