Ki van akadva a Tőrbe ejtve-folytatás címe miatt a rendező

Rian Johnson nem akarta, hogy az is szerepeljen a hivatalos címben, hogy „Tőrbe ejtve”.

A Netflixen elérhető csavaros krimi (kritikánk itt) magyarul a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma címre hallgat, eredeti címe pedig az, hogy Glass Onion: A Knives Out Mystery; utalva arra, hogy a film a 2019-es Tőrbe ejtve folytatása. Mindez azonban az író-rendező, Rian Johnson akarata ellenére történt.

„Megpróbáltam úgy megcsinálni, hogy ömagában is megállja a helyét. Szóval őszintén szólva

ki vagyok bukva azon, hogy bele kellett rakni a címbe azt is, hogy »A Knives Out Mistery«.

Én egyszerűen csak azt a címet akartam volna, hogy Az üveghagyma” – fakadt ki Johnson a The Atlanticnek.


„Értem én, és persze, hogy én is azt szeretném, hogy mindenki, aki szerette az első filmet, tudja, hogy ez a következő a sorban, de én inkább úgy gondolok ezekre a filmekre, mint egy-egy újabb regényre, és azoknak sem ugyanaz a címe. De kétségtelenül hatalmas gravitációs ereje van a szerializált történetmesélésnek” – szögezte le az alkotó, arra célozva, hogy a gyártó és/vagy a forgalmazó marketing okokból vitte tovább a ’Tőrbe ejtve’ fordulatot a címben.

Pedig az új film valóban egy teljesen új rejtélyt mutat be, Daniel Craiget leszámítva egy teljesen új sztárgárdával (Dave Bautista, Janelle Monae, Kathryn Hahn, Kate Hudson és Edward Norton) a középpontban. A szomorú hír pedig Rian Johnson számára, aki Daniel Craiggel együtt már alá is írt egy harmadik Tőrbe ejtve-filmre, hogy

a fenti okokból minden bizonnyal a harmadik rész címében is szerepelni fog, hogy „A Knives Out Mistery”.


(via Variety)