Kiderült, miért kaszálták el az első Trónok harca-spinoffot

Csak a pilot hatalmas, 30–35 millió dolláros költségvetésből készült, de nem volt „nézhetetlen vagy borzasztó, vagy ilyesmi” – árulták most el az HBO-s főnökök.

Annak idején, 2019 októberében mi is beszámoltunk róla, hogy mégsem valósul meg az eleinte The Long Night, majd Bloodmoon munkacímen futó, Naomi Watts és az azóta a Stranger Things Vecnájaként híressé vált Jamie Campbell Bower főszereplésével készült, az eredeti sorozat történései előtt 8 ezer évvel játszódó, 2018-ban bejelentett Trónok harca-spinoff.

Később az is kiderült, hogy a már leforgatott pilotnak

elképesztően magas volt a költségvetése,

így sokan azt gondolták, amiatt nem kapott végül zöld utat. Bár egy 2021 végén megjelent HBO-monográfiában már megszellőztettek pár dolgot az elkaszálás okairól, most a cég két vezetője hivatalosan is nyilatkozott az ügyben.

„A Bloodmoon még sokkal több invenciót igényelt; magasabb volt a kockázat, de magasabb lehetett volna a jutalom is. De nem volt semmi égbekiáltóan rossz semmi vele kapcsolatban. A fejlesztés és egy pilot elkészítése kemény dió” – mondta a The Hollywood Reporternek Casey Bloys, az HBO tartalomigazgatója.

Sárkányok háza. Forrás: HBO

„Egyáltalán nem volt nézhetetlen vagy borzalmas,

vagy bármi ilyesmi. Nagyon jól volt megvalósítva, és elképesztően jól nézett ki. De egyszerűen nem vitt el olyan helyekre, mint az eredeti sorozat. Nélkülözte ugyanis azt a mélységet és érzelmi gazdagságot, mint annak a pilotja” – tette hozzá Robert Greenblatt, az HBO anyavállalata, a WarnerMedia egykori elnöke.

Ami azonban megvalósult, és hamarosan (már augusztus 21-től) láthatjuk is, az egy másik Trónok harca-spinoffszéria, a Sárkányok háza, ami 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, a Trónok harca-szerző George R.R. Martin Tűz és vér című regényén alapul, és a Targaryen-ház történetét mutatja be az ún. Sárkányok tánca nevű, a Vastrón megszerzéséért zajló polgárháború idején, olyan színészek főszereplésével, mint Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke vagy Rhys Ifans.


(via NME)