Kijött 23 impozáns plakát a Gyűrűk Ura-sorozathoz, egy baj van velük

A szereplők arcát egyáltalán nem látni, csak a retkes kezeket, hol karddal, hol almával, hol gyűrűvel.

Szeptember 2-án kerül fel az Amazon Prime-ra a The Lord of the Rings: The Rings of Power címet viselő, heti rendszerességgel jelentkező Gyűrűk Ura-tévésorozat, amelyre (ahogy azt korábban mi is megírtuk) közel 1 milliárd dollárt költött el az eleinte csak könyv- és egyéb kereskedelemben utazó streaming platform. A széria közösségi médiás reklámját viszont alighanem egy igazi mestertroll végzi: az Amazon ugyanis 23 darab impozáns, ámde arcok nélküli karakterfotót osztott meg a rajongókkal.

Sem a karakterek nevéről, sem az őket alakító színészekről nincs még semmi hivatalos információ – bár egynémely koszos kis kéz esetében eléggé egyértelmű, hogy hobbitról vagy épp törpéről van szó, az aranyló napkorongos kardot pedig szinte mindenki Glorfindelnek, a tünde hősnek tulajdonítja az Instagramon. Íme tíz karakterplakát, a többi tizenhármat itt lehet megtekinteni.

 

Ami viszont biztos: a sorozat több ezer évvel A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt, a Másodkorban játszódik, és visszaviszi a nézőket egy olyan korszakba, amelyben Középfölde nagyhatalmai kovácsolódtak, királyságok emelkedtek fel és hullottak romba, hősök indultak veszélyes küldetésekre, a remény csak egy hajszálon függött, és a legnagyobb ismert gonosz, Szauron, már ekkor azzal fenyegetett mindenkit, hogy sötétségbe borítja az egész világot. A sorozat egy seregnyi, A szilmarilokból már ismert, és számos új karaktert követ, akik a Ködhegység legsötétebb tárnáitól kezdve a tündék fővárosának, Lindonnak fenséges erdein át Númenor lélegzetelállító szigetkirályságáig mindenhol igyekeznek szembeszállni a gonosz erők cselszövéseivel. (via The Hollywood Reporter)

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.