Tényleg a Gyűrűk Ura-sorozat lesz a legdrágább tévés produkció: 770 millió dollárt költenek rá!

Az Amazon ennyit fog eltapsolni Új-Zélandon Szauron másodkori kalandjaira.

Az Amazon tévés divíziója hosszas huzavona után végre hivatalosan is leszerződött Új-Zéland kormányával és filmstúdióival: 660 millió angol fontot (770 millió dollárt, 241 milliárd forintot) fognak elkölteni a szigetországban a Gyűrűk Ura-sorozat munkálataira. Ezzel hivatalosan is ez lett a világ legdrágább tévés produkciója, még úgy is, hogy végül nem érte el a bejelentett összeg a korábban emlegetett, bűvös 1 milliárd dollárt. Sokáig úgy volt egyébként, hogy a forgatás Skóciában lesz, ám végül az új-zélandiak kedvezőbb ajánlatot adtak (valószínűleg sokat nyomott a latban, hogy itt készült Peter Jackson Gyűrűk Ura-trilógiája és a Hobbit is), és az Amazon nem akarta megvárni, hogy a folyamatosan tologatott Brexit miatt esetleg majd menet közben érje őket valami csúnya meglepetés.

A forgatás a hírek szerint ugyanis hamarosan elkezdődik, többek között Aucklandben és az északi sziget hegyes-erdős részein. A lehetséges szereplőkről egyelőre még semmit sem tudni, egyedül a Black Mirror sztárja, Will Poulter az, aki biztosan szerepelni fog a sorozatban.

A történet főszereplője valószínűleg a Gyűrűk Ura-trilógia emblematikus főgézengúza, Szauron lesz, aki a Másodkorban vette át egykori mestere, Morgoth helyét, hogy ő lehessen Középfölde rettegett ura. Tolkien a jegyzeteiben részletesen kidolgozta, mivel múlatta az időt a regények cselekménye előtt a sötétség ura: felhúzta Mordorban az emblematikus tornyát, kikovácsoltatta a Hatalom Gyűrűit, amelyek mellé suttyomban megcsinálta az Egy Gyűrűt is, végül pedig, hogy legyőzze a númenoriakat, fogolyként a szigetükre vitette magát, elkezdte megrontani a lelküket, és egy megnyerhetetlen háborúba hajszolta őket a valák ellen, amibe végül bele is roppant a númenoriak birodalma.

Ebből az alapanyagból ügyes forgatókönyvírókkal simán össze lehet hozni egy csatákban és ármányban tobzódó, új Trónok harcát! És erre meg is van az esély, mert az epizódok forgatókönyvét Patrick McKay és John D. Payne írják (ők korábban a Star Trek 3-on dolgoztak), a rendező pedig a veterán horrorfilmes, Juan Antonio Bayona, aki korábban olyan filmekkel tette le a névjegyét az asztalra, mint az Árvaház,a Szólít a szörny és az 1,3 milliárd dollárt kaszáló Jurassic World 2. (via The Independent)