Kretén kalózok és legendás kosárcsapat az HBO Maxon

Két izgalmas sorozat is érkezik az itthon heteken belül induló HBO MAX-ra: Taika Waititi kalózos komédiája és a Los Angeles Lakersről szóló drámasorozat.

Március 8-án, az HBO MAX hazai indulásának napján érkezik előbb magyar felirattal, később pedig szinkronosan is az NBA egyik leghíresebb csapatának felemelkedéséről szóló Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése című sorozat, ami a Los Angeles Lakersnek állít méltó emléket, bemutatva az 1980-as évek sportéletének egyik legelismertebb és legdominánsabb dinasztiáját, a prominens kosárlabdacsapat szakmai- és magánéletét. A sorozat Jeff Pearlman Showtime: Magic, Kareem, Riley and the Los Angeles Lakers című könyvéből készült, Adam McKay vezető producer (Utódlás, Q: A vihar felé) közreműködésével, a szereplőgárdában többek között John C. Reillyt, Jason Clarke-ot, Adrien Brodyt, Quincy Isaiah-t, Sally Fieldet és Jason Segelt láthatjuk.

 

Március 3-án szintén az HBO MAX-on (nálunk talán arra a pár napra még az HBO GO-n) debütál a Our Flag Means Death (A zászlónk halált jelent) című kalózos ökörség, amelyben Rhys Darby egy lelkes, kezdő kalózt, Taika Waititi Feketeszakállat, a hírhedt kalózkapitányt játssza, a további főszerepekben pedig Leslie Jonest és Kristian Nairnt, azaz magát Hodort láthatjuk.

A vígjátéksorozat a 18. században élt Stede Bonnet, egy újonc kalóz valós kalandjain alapul, meglehetősen lazán kezelve azokat. Miután Bonnet (Darby) kényelmes életét a kalózokéra cseréli, egy kalózhajó kapitánya lesz, de meg kell küzdenie azzal, hogy elnyerje lázadásra igen hajlamos legénységének tiszteletét. Stede szerencséje aztán megváltozik, miután összecsap a rettegett Feketszakállal.

"Bizonyos szempontból olyanok, mint egy régi házaspár" – mondta David Jenkins showrunner az EW-nek Darbyról és Waititiről, akik korábban többek között a Flight of the Conchords című sorozatban dolgoztak együtt. "Ha egy jelenet nem úgy működik, ahogy szeretnénk, Taika simán zsörtölődik Rhys miatt, és fordítva, úgy, ahogy arra csak barátok képesek. Aztán amikor ez megtörténik, már mindketten tudják, hogyan hozzák ki a legjobbat egymásból."

Az előzetes alapján igazi Waititi-féle bolondozásra készüljünk:

(Forrás: HBO és Uproxx)

Képek: HBO