Leállítja az HBO Max az eredeti tartalmak gyártását Európa egy részén, Magyarországon is

A magyar HBO is döbbenten értesült a drasztikus döntésről, ami azt jelenti, hogy nem lesz több magyar HBO-sorozat.

A szomorú hír annak a folyamatnak a része, hogy az immár a Warner Bros. Discovery égisze alatt működő cég új vezetése azt a célt tűzte ki, hogy 3 milliárd dollárt takarít meg. Ahogy arról korábban már írtunk,

ezért tűnt el az HBO Maxról A besúgó és több más közönségkedvenc sorozat, és ezért fújták le például a szintén nagyon népszerű A farkas gyermekei harmadik évadának forgatását.

„Miközben azon dolgozunk, hogy az HBO Maxot és a discovery+-t egyetlen globális streaming szolgáltatássá olvasszuk, amelyen a Warner Bros. Discovery legszélesebb kínálatát mutathatjuk be, folytatjuk már meglévő szolgáltatásaink és jelenlegi tartalmaink áttekintését. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy eltávolítunk egy bizonyos mennyiséget az eredeti gyártású tartalmak közül az HBO Maxról,

és megszüntetjük az eredeti tartalmak gyártását is Észak- és Közép-Európában.

Egy kocka az egyik legjobb magyar gyártású HBO-sorozat, az Aranyélet harmadik évadából. Forrás: HBO


Ehhez hasonlóan a tavalyi évben indult fejlesztéseket is leállítjuk az olyan újabb területeinken, mint Hollandia és Törökország. Ettől függetlenül az ezekhez a piacokhoz kapcsolódó elkötelezettségünk nem változott. Továbbra is szívesen veszünk át helyi tartalmakat a Warner Bros. Discovery kínálatába ezekben a régiókban, és külső fél által gyártott műsoroknak is megmaradunk a megrendelői a jövőben is” – olvasható a Varietyhez eljuttatott közleményben.

„Döbbenten értesültünk a döntésről, és egyelőre nem találunk szavakat.

Abban bízunk, hogy az elmúlt tíz évben készített saját gyártású tartalmak maradandó élményeket tudtak nyújtani a nézőknek. Elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, akik ez alatt az idő alatt tudásukkal, odaadásukkal hozzájárultak a sorozatok elkészültéhez" – erősítette meg és kommentálta a szomorú hírt a magyar HBO részéről Pinczés-Pressing Ádám PR-menedzser.


(via Variety, HBO)