Megérkeztek az első képek a brit kommandós sorozat folytatásához

A nálunk az HBO-n futott Engedetlen hősök a világ legismertebb kommandós egysége, az SAS születését mutatta be, a várva várt folytatást pedig az első fotók harangozzák be.

A 2022-es év egyik legsikeresebb, legizgalmasabb sorozata a legendás brit különleges alakulat, az SAS (Special Air Service) születését bemutató Engedetlen hősök volt. A BBC gyártásában készült, nálunk az HBO MAX-on futó széria showrunnere az a Steven Knight volt, a Birmingham bandáját (2013) is köszönhetjük, a történetből pedig az egység megalakulását, első kudarcait, majd elsöprő sikereit ismerhettük meg

– illetve azt a három tisztet, akik mindezért feleltek.

Az első, rendkívül lelkes kritikákat kapó évad vége nyitva maradt – az alapító David Stirling (Connor Swindells) német fogságba esik, a robbantási szakértő Jock Lewes (Alfie Allen) elesik, az SAS vezetését pedig az ír bokszbajnok Paddy Mayne (Jack O'Connell) veszi át. Ő lesz a második évad igazi hőse, amelynek első jelenetképeit most hozta ki a BBC.

Forrás: BBC

 

A szintén hat epizódból álló második évad Észak-Afrika és Kréta után már az európai hadszíntérre visz minket el, itt ugyanúgy az ellenséges vonalak mögött vetették be a rendkívül jól kiképzett, de a merev katonai szabályokra sokszor fittyet hányó egységet. A Horvátországban, Olaszországban és Skóciában forgatott új évadra O’Connell mellett visszatér a gyönyörű francia kémnőt játszó Sofia Boutella, Connor Swindell és Dominic is, az új szereplők közül pedig ott van Gwilym Lee (ő volt Brian May a Bohém rapszódiában) és a Montgomery tábornokot alakító Con O’Neill. Premierdátum még nincs, de a BBC sejtelmesen a „hamarosan érkezik” kísérőszöveggel adta ki a képeket - nálunk pedig remélhetőleg az azóta MAX néven futó HBO lesz megint a forgalmazó.

Forrás: BBC
Forrás: BBC
Forrás: BBC
Forrás: BBC
Forrás: BBC